Казинс: Србија је невероватан тим

Центар америчке кошаркашке репрезентације Демаркус Казинс имао је само

речи хвале за селекцију Србије после Олимпијских игара у Рију.Сједињене Америчке Државе су на свом 18. учешћу на Играма освојили 15. злато, треће узастопно, победивши нађу репрезентацију резултатом 96:66.

- Они су невероватан тим - рекао је Казинс за Србију.

Други дуел две екипе био је много извеснији од оног првог, када су изабраници Александра Ђорђевића намучили ривала, па чак имали шут за продужетак који је промашио Богдан Богдановић.

- Мислим да је то била најбоља ствар која је могла да нам се деси јер смо схватили да морамо да се издигнемо на виши ниво. Ставили су нам до знања да Олимпијске игре неће бити шетња кроз парк.

Казинс је уз Кевина Дурента био најбољи појединац меча – доминирао у рекету остваривши дабл-дабл са 13 поена (3/5), уз 15 скокова.

- Није се радило о мени, већ о овој златној медаљи која виси око мог врата.

Он је истакао да је НБА играчима било потребно мало времена да се привикну на услове и правила, али да су пружили најбоље партије када је то било најважније.

- Вредело је, све што смо прошли. Сви су имали падове, али смо их превазишли и ово је најбољи осећај на свету. Били смо заједно од почетка до краја. Није било освртања. Мислим да људи не схватају, они виде ове момке у екипи и аутоматски мисле да ћемо победити. Оваква кошарка (ФИБА правила) није она коју ми играмо. Ово је било навикавање свакога из ростера – казао је Казинс.

 

Теодосић најбољи европски плејмејкер

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић био је један од најбољих појединаца на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Водио је Србију до првог олимпијског финала од 1996. године, али шансе против Сједињених Америчких Држава није било – 96:66. Упркос томе, Срби су остварили историјски успех, а играч ЦСКА из Москве потврдио је да је најбољи плејмејкер на тлу Европе.

Тео је на олимпијском турниру на паркету проводио нешто више од 25 минута по мечу, а просечно је бележио 12,1 поен, уз 5,4 асистенције и 2 скока.

- Милош Теодосић је један од најбољих играча на свету. Обожавам га. Добар је играч, добар бек, играо је против нас баш као што то ради у Европи -  више пута је наглашавао селектор САД Мајк Кшишевски.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести