Казне након допунских изјава

„Случај Бањица“ није добио епилог на седници Дисциплинске комисије ФСС која је заседала у некомплетном саставу, без председника Жарка Стевановића који је

 имао лакши саобраћајни удес.

„Дисциплинци“ су требали да реше инцидентна дешавања с меча 22. кола између Рада и Партизана, али по свему судећи одлуке ће бити донете наредног четвртка на новом састанку комисије. Секретар Дисциплинске комисије Милан Младеновић констатовао је да ће од свих „актера“ бити затражене допунске изјаве.

Најпре ће клубови морати да се изјасне око обиља унете и употребљене пиротехнике од стране њихових навијача, потом домаћин Рад због вређања публике црно-белог везисте Евертона на расној основи. Бразилац ће морати да објасни и свој некоректни потез показивања средњег прста навијачима Рада на крају утакмице, а на основу Тв снимка утврђено је да је у кошкању на терену учествовао капитен „грађевинара“ Мараш који је исто дужан да у додатној изјави појасни како је текао инцидент након завршетка меча..

- На снази остаје суспензија Радовог стадиона коју је донео директор Заједнице Влада Булатовић, а такође је, до окончања поступка, навијачима Рада забрањен организован одлазак на мечеве на гостујућим теренима - истакао је секретар Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије Милан Младеновић.
Ако документација буде комплетирана у наредних седам дана може се очекивати и да на седници која је заказана у четвртак буде стављена тачка на „Случај Бањица“.

З. Рангелов
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести