Колашинац без премца

Српски бацач кугле и члан Атлетског клуба Партизан Асмир Колашинац, победио је на митингу у Словенској Бистрици, с резултатом од 20.74 метара.

Друго место заузео је Хрват Стипе Жунић са 20.49 метара, а треће атлетичар из БиХ Неyад Мулабеговић, с даљином од 20.01 метар.

- Задовољан сам како сам бацао, мада мислим да сам могао и пуно боље - рекао је Колашинац. - Свих шест серија су ми биле у 25 цм, што показује да сам на добром нивоу, али ни један хитац није био савршен. Ово такмичење је дошло на крају припрема које сам одрадио у Медулину, па сам можда био мало и уморан. Али, све је то пут како би што спремнији дочекао Европско првенство у Амстердаму и Олимпијске игре у Рију.

Наш ас је најбољи резултат остварио у петом покушају, а у осталим серијама бацао је: 20.48, 20.50, 20.64, 20.66 и 20.56 метара. Следеће такмичење за Асмира Колашинца биће у Ослу, на митингу Дијамантске лиге.
Осим Колашинца, на такмичењу у Словенској Бистрици, учествовао је и српски атлетичар Лазар Анић, који је такође освојио златну медаљу и скочио нови лични рекорд у скоку удаљ од 7.85 метара.

A. П.
 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести