Комеморација трагично преминулој веслачици Катарини Куновић

Данубијусова кућа спорта, која је препознатљива по дечјој граји, смеху, нешто више од две седмице је кућа туге, како рече председник Веслачког клуба Данубијус 1885 Жељко Пантовић

на комеморативном скупу поводом трагичне смрти њихове чланице 16-годишње Катарине Куновић. Он је рекао да је без сумње 17 најдужих и најтужнијих дана у историји нашег клуба у којима се рацио борио са надом да ће Катарина ипак испливати жива на обали.

Скупу су присуствовали, поред родитеља Тање и Славка, те браће Матије и Луке, руководство и велачице и веслачи ВК Данубијус 1885, чланови Соколског друштва Војводина, професори и ученици спортског оделења другог разреда Гимназије „Јован Јовановић Змај”, представници спортских организација, генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, као и многобројни Катаринини пријатељи. Успомену на Катарину, поред председника клуба Пантовића, оживели су њени другари веслачи Дора Селеши, партнерка у чамцу Јована Ковачевић, разредни старешина Јован Травица и у име Соколског друштва Војводина, где је Катарина тренирала осам година, тренер Александар Пандуров, а стигла су и телеграми саучешћа ОКС и ВК Палић.

У знак сећања на Катарину, у сарадњи са члановима клуба и породицом, договорено је да се на симболичан начин једном чамцу да име “Катарина”. Комеморативни скуп је окончан снажном поруком да живот више неће бити исти без Катарине, да морају да буду јачи, паметнији, а загрљај свих присутних уз песму Оливера Драгојевића “Спавај, Катарина” на најбољи начин потврдио је шта им је она значила и колико ће им недостајати. На крају представници клуба и породице пустили су низ Дунав цвеће.

Ј. Г.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести