Копа Америка 2016: Чилеу трофеј, Меси се опростио од репрезентације

Фудбалска репрезентација Чилеа одбранила је титулу на Копа Америка, пошто је у финалу савладала Аргентину после пенала са 4:2 (0:0).

Чилеанци су на идентичан начин као прошле године дошли до трофеја и тако задали нови тежак ударац Аргентини.

Артуро Видал промашио је први ударац у пенал серији, Лионел Меси то није искористио јер је промашио цео гол и постао један од трагичара финала.

Чилеански фудбалери погодили су преостала четири шута, док је ударац Лукаса Биље у четвртој серији одбранио Клаудио Браво и донео свом тиму титулу у САД.

После утакмице Меси је био разочаран, јер ни из четвртог финала није успео да дође до трофеја са А тимом Аргентине и саопштио да се повлачи из репрезентације.

Меси: Ово је крај, уморио сам се; Агуеро: Многи жžеле као Лео
Најбољи аргентински фудбалер Лионел Меси, после четвртог изгубљеног финала са репрезентацијом, изјавио је да су умор и велико разочарање разлози повлачења из националног тима.

"Одлуку сам већ донео и то је то. Много сам се уморио и тренутно се тако осећам. Веома сам тужан после новог пораза. Размишљао сам у свлачионици и донео одлуку да је крај. Играо сам четири финала и није ово за мене. Покушао сам да будем шампион са Аргентином, али нисам успео", рекао је Меси после 133 утакмице и рекордних 55 голова за Аргентину.

Његов саиграч Серхио Агуеро изјавио је да још неколико играча размишља да се повуче, али није конкретно рекао на кога мисли.

"Постоји још неколико играча који разматрају да ли да наставе да играју за репрезентацију. Ово је најгора свлачионица чији сам део. Осећај је гори него после пораза од Немачке у финалу Светског првенства у Бразилу", поручио је нападач Манчестер Ситија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести