Кордић учио занат од Жакуле

Иако су били много бољи ривал у утакмици осмине финала Купа Србије у Новом Пазару, фудбалери Војводине пласирали су се међу осам најбољих екипа у овом такмичењу тек после бољег извођења пенала.

У регуларном току сусрета резултат је био 0:0, упркос чињеници да су црвено-бели доминирали на веома тешком терену крај Јошанице. Међутим, тим тренера Ненада Лалатовића није био довољно спретан и срећан у завршници акција, па је “улазницу” за четвртфинале морао да потражи кроз боље извођење једанаестераца. Наравно, задовољство Новосађана због остварења примарног циља било је видљиво, а човек који им је то омогућио био је голман Марко Кордић (21). Млади чувар мреже, наиме, укротио је два ударца с једанаест метара домаћим играчима, поставши на тај начин јунак победе своје екипе.

- Заиста смо били пуно бољи ривал у Новом Пазару, али, ето, нисмо успели да у регуларном току постигнемо гол - рекао је млади црногорски репрезентативац. - Терен је био веома тежак за игру, при сваком кораку ноге су нам упадале у блато до чланака, па је права срећа да још није падала и киша, јер би услови били на ивици регуларности. Контролисали смо збивања, нажалост не успевши да већ после 90 минута испунимо циљ.

Извештачи се слажу да је Кордић просто омађијао играче Новог Пазара, па је код пенала два њихова ударца одбранио, а један је завршио на пречки.

- Годинама сам тренирао уз Срђана Жакулу, голмана чија су специјалност биле одбране шутева са 11 метара - уз осмех је додао Кордић. - Пуно тога сам од њега научио, сигурно је и то да сам користио неке савете које сам од њега добио. Веровао сам да ћемо проћи даље, максимално сам се фокусирао на заустављање удараца ривала и, показало се, ишло ми је то доста добро. Задовољан сам како се све завршило, али већ смо сви окренути новим обавезама које су пред нама и времена за некакву прославу немамо. Зна се да Војводина и у Купу Србије, као и у првенству, има највишље циљеве, па нам је успех у Новом Пазару био тек један корак на путу остварења онога што желимо.

Већ у недељу, пред Новосађанима је дерби утакмица 14. кола Суперлиге, у којој гостују на стадиону Чаир у Нишу. Раднички и ове сезоне игра веома добро, тренутно је четвртопласирана екипа на табели, па је извесно да Кордићу и његовим саиграчима неће бити ни мало једноставно да реализују наум и врате се кући с бодовима.

- Нишлије су веома добра и јака екипа, али је нама важније то што  желе да се надмећу и играју фудбал. С истом намером и ми улазимо у сваки дуел, тако да очекујем веома добру утакмицу и, надам се, нашу победу. У сваки сусрет улазимо са жељом да тријумфујемо, будите сигурни да ћемо исто учинити и у недељу и, буде ли уз нас и доза спортске среће, верујем да ћемо начинити још један велики корак на путу којим идемо у овој сезони. Имамо јако добар тим, по мени један од најбољих у Србији и биће и те како важно да тго и докажемо на Чаиру. Успемо ли у томе, бићемо близу да сва три бода донесемо у Нови Сад, баш као што смо то учинили прошле године, када смо против истог ривала у гостима славили резултатом 3:0 - истакао је Марко Кордић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести