(ВИДЕО) СПАРТАК НОСИ ПЛУС ЈЕДАН У "ДУДОВУ ШУМУ" У ФИНАЛУ АБА 2 ЛИГЕ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ Суботичани ближи елити, потпуни спектакл на Спенсу

У спектакуларном амбијенту у великој сали Спенса, кошаркаши Спартака били су замало бољи од Војводине у првој утакмици финала АБА 2 лиге и један поен предности носе у Суботицу, пред меч одлуке.
1
Фото: Ф. Бакић

Владало је велико интересовање за војвођански дерби, много навијача и познатих лица бодрило је кошаркаше Војводине и Спартака, међу којима су били и прослављени тренер Душко Вујошевић и легендарни кошаркаш Жарко Паспаљ.

Иако се претпостављало да би одбране требало да буду нешто чвршће на почетку, то се није дешавало, пошто су и једни и други проналазили начин да дођу до коша. Нешто лакше, то су успевали гости, који су повели 18:13, после тројке Соколовића.

Фото: Ф. Бакић

Исти играч је направио серију, којом су гости дошли до 27:20, након што је неометан поново био прецизан са дистанце. Оно што је Новосађане красило током читаве сезоне је исправна селекција шута, што овај пут није био случај, за разлику од супарника, који је баш из тог разлога направио поменуту залиху крајем прве четвртине.

Исти проблеми пратили су екипу Милоша Исаков-Ковачевића и у другој деоници. Никако није стратег Војводине проналазио петорку која би могла да пронађе препознатљиви дефанзивни моментум и да из тога дођу до нападачког ритма. О томе колико су се црвено-бели мучили, довољно говори и 3/16 за три у првом полувремену, на шта су се наслонили и офанзивни скокови Спартака, па и не чуди двоцифрено вођство Суботичана пред одлазак на велики одмор - 40:30.

Фото: Ф. Бакић

У наставку је виђена боља игра домаћих, али је Церовина био прича за себе. Погодио је две тешке тројке, од чега је једна била уз фаул, што је неутралисало издање Војводине, која је полако почињала да диже ниво игре. Ракићевић се разиграо и захваљујући њему је новосадски састав имао минус осам чекајући четврту четвртину, што и није био толико велики заостатак узимајући у обзир то да су Суботичани изгледали надмоћно.

Све се то брзо променило. Канингем је почео да ради оно што зна најбоље и да као газела проналази пут до коша. Био је права покретачка снага, а када се надовезао Савић тројком, новосадски тим је смањио на минус један за ерупцију одушевљења у великој сали Спенса која на кошаркашким окршајима дуго није била виђена. Уследила је игра нерава, у којој је на крају био бољи Спартак за један поен што гарантује апсолутну неизвесност пред меч одлуке у Суботици, који је на програму следећег четвртка у "Дудовој шуми".

Војводина - Спартак 73:74 (20:27, 10:13, 19:17, 24:17)

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, гледалаца: 3.800, судије: Белошевић, Хаџић, Савовић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 14, Бањац 2, Војиновић, Недељков, Љубичић 7, Ракићевић 19, Заграђанин, Бумбић 2, Савић 15, Николић 6, Џонсон 6, Вучетић 2.

СПАРТАК: Церовина 13, Цветковић, Милисављевић 5, Гордић 11, Радосављевић 2, Медаревић 2, Тејић 8, Лазић 6, Мареља, Соколовић 8, Мозли 9, Барна 10.

В. М. П.

Фото: Ф. Бакић

В. М. П.

Фото: М. Бозокин
Фото: М. Бозокин

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести