Кошаркаши Звезде за победе захвални сјајним навијачима

Стратег кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић очекивано је био задовољан после убедљивог тријумфа своје екипе над Задром (113:65)

у АБА лиги и истакао да се жесток ритам такмичења наставља, да нема много времена за славље и одмор.Радоњићеви изабраници понизили су хрватског представника и на тај начин задржали максималан учинак 16:0 у регионалном такмичењу. Меч у дворани “Александар Николић” пратило је више од 8.000 навијача, који су још једном могли да уживају у импресивној представи својих љубимаца.

- Очекивао сам да ћемо имати добру подршку, али да ће се навијачи одазвати у толиком броју... Свакако да њихово поверење има стимулативан ефекат на нас и да за све наше победе делом можемо и њима да захвалимо - рекао је Радоњић.

Тренер је упозорио на све потешкоће које има предстоје.

- Знали смо шта треба да радимо како бисмо остварили контролу меча. Очекује нас жесток ритам и то стално понављам. У следећа четири кола идемо на три гостовања и дочекујемо Фенерфахче. Тешко је без паузе прелазити из града у град, а нама предстоје нека прилично тешка путовања. Жалгирис у Каунасу, Фенербахче код куће, Тел Авив, Лакташи, Београд, па Шпанија... - набрајао је Радоњић наредне дестинације своје екипе.

Он је саопштио какви су им планови и циљеви за 2017. годину.

- То што смо дошли до великих победа не значи да треба да полетимо. Видећемо како ће наша форма даље да се развија. Не желим ништа да пренагљујем када је у питању Евролига, свесни смо са каквим екипима се такмичимо и какви су њихови циљеви. За сада је одлично и нећемо кварити. Јаснији циљ је да се освоји АБА лига и домаће такмичење.

Ново појачање Дион Томпсон ставио се на располагање за наставак сезоне, а утакмицу против Задра посматрао је поред клупе.

- Радије бих да сачекам тренинг или два па да направимо пресек. Сигурно постоји разлика у односу на средину из које је дошао. Не могу да кажем ништа о томе како ће се уклопити у тим, јер морам прво и сам да се уверим. Нека иде и споро, а да на крају пронађемо заједничку игру, нећу имати ништа против - осврнуо се Радоњић на новог играча у својим редовима.

Одлични крилни центар први део сезоне одиграо је у Галатасарају,чији је био члан до последњег дана 2016.године.

- Прва асоцијација на Црвену звезду је јака одбрана, веома агресивна, са доста трчања. Драго ми је што ћу играти таквим стилом. Мислим да је екипа у доброј позицији да се поново домогне плеј-офа, што и јесте циљ. Покушаћу да помогнем у томе - изјавио је Томпсон у свом првом обраћању домаћим медијима.

Иако није наступао против Задра, Американац је по уласку у дворану поздрављен дугим аплаузом Делија.

- Веома сам затечен невероватно топлом добродошлицом у Београду. Не могу да дочекам да обучем црвено-бели дрес - поручио је Томпсон по окончању меча.

Томпсон би могао да дебитује за црвено-беле 6. јануара, у 16. колу Евролиге против Жалгириса у Каунасу.

М. Бороцки

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести