Кошмар и на крају

Српски стрелци ће се вратити у Србију са Олимпијских игара без освојене медаље и са само једним финалом

Бобане Величковић ваздушним пиштољем. Кошмар за наше репрезентативце закључен је последњег дана надметања у Рију, јер је Миленко Себић заузео 11. место у гађању малокалибарском пушком тростав, а Стеван Плетикосић се пласирао на 25. позицију од 44 такмичара.

Себића, који је дебитовао на Олимпијским играма, од финала су делила два круга. Био је на добром, али није се нашао међу осам најбољих због лоше завршнице. Погодио је 1.172 круга (395 клечећи, 398 лежећи и 379 стојећи став).

Врло добро је одрадио први, клечећи став и имао је трећи резултат, после лежећег који је одлично одрадио био је у вођству и то за круг испред Руса Сергеја Каменског, светског шампиона и првака Европе. Али, у стојећем, најтежем ставу, изгубио јр доста кругова, што му је на крају било недовољно за финале. Као осми у финале је, са 1.174 круга, ушао бранилац титуле из Лондона Николо Кампријани, који је у Рију већ освојио злато ваздушном пушком.

Плетикосић је такмичење завршио са 1.168 кругова (389, 391, 381). Њега је бољег пласмана коштао лош почетак, клечећим ставом је могао боље, затим је одличан био у лежећем, где је имао “три стотке”. Ушао је у добар ритам који је изгубио у последње две серије стојећег става (по 95 кругова).

Најбољи резултат квалификација остварио је Сергеј Каменски – 1.184 круга, два круга мање од светског рекорда његовог земљака Назара Лугинеца из 2014. Злато је у финалу припало Кампријанију са 458,8 кругова, сребро је узео Каменски са 458,5, а бронзу Француз Алексис Рајнуд са 448,4.

Г. М.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести