Креће нова сезона: Звезда јури 28, Партизан 27. титулу

Фудбалери Црвене звезде вечерашњом утакмицом против Напретка на стадиону Рајко Митић крећу поход на одбрану

титуле и 28. шампионски наслов првака Србије.
После тачно два месеца паузе креће нова сезона Суперлиге дуелом црвено-белих и повратника у најјачи ранг Србије, који ће Звезди послужити као увертира пред прву утакмицу са Лудогорецом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.
Бранилац трофеја већ је одиграо два меча у Европи, исказао неуиграност и са доста муке прошао малтешку Валету, али доласци респектабилних појачања стављају га на место фаворита за прво место.

Највећи ривал Партизан домаћи шампионат и гостовање Бачкој у Новом Саду не дочекује у добром расположењу, после раног испадања из квалификација за Лигу Европе од Заглебја.
И поред болне елиминације црно-бели су ове сезоне као приоритет означили повратак титуле у Хумску и желеће што пре да се "рестартују" како би се што боље спремили за Суперлигу.

Од осталих дуела издваја се "дерби Запада" Металац - Борац у Горњем Милановцу, док у Нишу Раднички дочекује Чукарички, који је тек завршио учешће у Европи поразом од Видеотона.
Ништа мање неизвесности неће бити у Сурдулици где играју Радник и Јавор, као и на Вождовцу где гостује Спартак и Лучанима у мечу Младост - Рад.
Утакмица између Новог Пазара и Војводине одложена је због дугог пута Новосађана у Велс и пласмана у трећу рунду квалификација Лиге Европе. 
Први пут у историји српског фудбала комплетно коло одиграће се у вечерњем термину и под рефлекторима.

 

Распоред првог кола Суперлиге

Данас: Црвена звезда - Напредак (20 сати).

Субота: Металац - Борац, Радник - Јавор, Младост Лучани - Рад, Вождовац - Спартак (сви од 20 сати).
Недеља: Бачка - Партизан (19), Раднички Ниш - Чукарички (20).
Одложено: Нови Пазар - Војводина.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести