Крушевљани изненадили шампиона

На отварању сезоне велико изненађење. Звезда се на првенственој премијери оклизнула против повратника у елитно друштво Напретка - 2:2.

Црвена звезда - Напредак 2:2 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 8.000, судија: Глоџовић (Врбас), Стрелци: Плавшић у 60. и Сикимић у 82. за Црвену звезду, а Гобељић у 42. и Вукановић у 47. минуту за Напредак. Жути картони: Руиз (Црвена звезда), Вукановић, Маркоски (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 6, Петковић 6, Луковић 6, Фибел 6, Ристић 6, Ле Талек 7, Полетановић 7 (Бабунски), Плавшић 7 (Вијеира), Руиз 6, Срнић 6 (Моуче 7), Сикимић 7.

НАПРЕДАК: Петровић 7, Варга 6 (Лемајић), Пројић 6, Симоновић 6, Фринпонг 7, Шљивић 6, Маркоски 7, Вулић 6 (Бељић), Гобељић 7, Урошевић 6 (Вукановић 7), Ндиаје 7.

Крушевљани су пропустили велику шансу да након убедљивог вођства од 2:0 први пут на стадиону "Рајко Митић" савладају реномираног ривала. Тренер Божовић је промешао карте, шансу је пружио практично новом тиму у односу на дуел са Валетом што и није био прави потез, али очигледно Београђани су већ мислима у Бугарској, где их у уторак очекује меч квалификација за ЛШ против Лудогореца.

Напредак је дисциплинованом игром, организованим бункером сјајно парирао црвено-белима. Имао је домаћин иницијативу, две полуприлике, али су гости зналачки сачекали своје шансе. У 42. минуту крај конфузне Звездине одбране просто је пролетео Гобељић и рутински матирао Кахримана.

Већ у 2. минуту наставка Крушевљани су дуплирали предност. Севнула је нова контра, а спретан је био "резервиста" Вукановић - 0:2.

Појачала је Звезда притисак, а у игру се вратила ефектним голом Плашића, правим пројектилом са преко 20 метара. Интересантно да је одмах после поготка Плавшића заменио Вијеира. И док је Звезда нападала, Напредак је прокоцкао две велике шансе да повећа предност. Вукановић је уздрмао пречку, а Ндиаје је у зицер позицији био непрецизан. Упорност црвено-белих награђена је у 82. минуту када је Сикимић у свом стилу реаговао главом после центаршута Моучеа за 2:2.

З. Рангелов

Божовић: Реми најправеднији исход
Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је вечерас да је задовољан како је екипа одреаговала после два гола заостатка против Напретка (2:2) и поручио да је реми најправеднији исход.

"Заслужен реми. Напредак је имао велику предност, стигли смо је, а и имали прилику за тоталан преокрет. Утакмица је била занимљива, са доста шанси и задовољан сам што смо успели да изједначимо после два гола заостатка", рекао је Божовић на конференцији за медије после меча.

Божовић је за дуел са Крушевљанима одлучио да одмори неколико стандарних играча, али и поред изостанка тријумфа, сматра да су појединци оправдали шансу.

"Вечерас смо играли са играчима који немају много утакмица у ногама и нису најбоље физички припремљени. То су све играчи Звезде, заслужују шансу и неки су је искористили. У Разграду ће играти друга екипа и очекујем бољу партију", навео је тренер црвено-белих.

Он је објаснио зашто је заменио Срђана Плавшића, одмах након што је постигао еврогол ударцем са око 25 метара.

"Да ли се сећате Плавшића из првог полувремена? Дао је еврогол, свака част... Донео сам одлуку да га заменим јер сам хтео да играмо са два нападача, а Плавшић због грађе не може да игра на позицији централног везног", поручио је Божовић, уз констатацију да је задовољан игром Марка Полетановића.

Тренер Напретка Драган Ивановић био је задовољан бодом против Црвене звезде.

"Лоше смо отворили дуел, Звезда је доминирала, али је после њиховог зицера Гобељић нам је донео предност из контре, а потом и Вукановић. Нисмо издржали притисак и мислим да је реми најправеднији исход", закључио је Ивановић.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести