Куп Европе: Новосађанке најављују спектакл

Новосадски храм спорта, СПЦ Војводина, у народу познатији као Спенс због Светског првенства у стоном тенису - првом званичном такмичењу под његовим сводовима,

поново ће у суботу бити у центру пажње у спорту са целолоидном лоптом. Наиме, стонотенисерке Новог Сада сутра у Купу Европе дочекују португалски Сао Жоао.

СТК Нови Сад је у овој години у домаћим такмичењима освојио сва прва места у екипном и појединачном надметању, како у јуниорској, тако и у сениорској конкуренцији, што је незапамћена доминација у женском стоном тенису код нас. Сада Новосађанке желе да направе искорак и у Европи. Изабранице Ђорђа Бошњаковића сутра ће се у 3. колу Купа Европе састати са португалским тимом Сао Жоао за кога наступа Кинескиња Лу Гуи која је прва играчица репрезентације Бразила.

- Очекује нас спортски празник на Спенсу. То је највећи стонотениски спектакл у клупском међународном такмичењу у Србији у овој години. Добили смо ренимираног противника који деценијама игра у Купу Европе. У госте нам стиже Кинескиња, једна од најбољих играчица света. Наше играчице су у доброј форми, недавно су играле на ЕП у Будимпешти, а најмлађа међу њима Сабина Шурјан понедељак путује за Јужноафричку републику на Светско омладинско првенство. Може се рећи да су девојке у пуном погону и то нам гарантује врхунски меч - нагласио је спортски директор СТК Нови Сад Дан Фрациле.

Наш шампион је сврстан међу осам носилаца, па у овом дуелу има предност домаћег терена. Игра се на три добијене партије, а победник улази међу 12 најбољих екипа на Старом континенту. Ако Нови Сад слави поновиће прошлосезонски успех када је био бољи од румунског првака Думбровице из Темишвара. Евентуални нови подвиг би Новом Саду за противника у наредној рунди доделио бољег из дуела чешког Хрумлова и турског Тигема.

Меч се игра у суботу од 17 часова у стонотениској Сали СПЦ Војводина, а улаз је бесплатан.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести