Куп Србије: „Ваљак” без сведока међу четири

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су на свом терену савладали Раднички из Ниша са 2:0 (1:0). У Хумској су јасно истакли да желе трофеј у најмасовнијем клупском такмичењу

БЕОГРАД: Стадион Партизана, без гледалаца. Судија: Мажић (Врбас). Стрелци: Михајловић у 18. и Стевановић у 80. минуту. Жути картони: Јовановић, Евертон (Партизан), Ђуричковић (Раднички).

ПАРТИЗАН: Шаранов 7, Бандаловски 6, Гогуа 6, Јовановић 6,  Богосавац 7,  Евертон 7,  Косовић 8, Лукић 7 (Брашанац), Стевановић 7, Михајловић 7 (Голубовић),  Илић 7 (Влаховић).

РАДНИЧКИ: Јовановић, Ц. Александар 7, Петровић 6, Д. Булатовић 6 , Р. Булатовић 6, Томић 6 (Стевановић 7), Богдановић 6 (Крстић), Ђуричковић 6, Марјановић 6 , Тодоровић 6 (Мркић 6), Јовановић М. Александар 6, Апостоловић 7.

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су на свом терену савладали Раднички из Ниша са 2:0 (1:0). У Хумској су јасно истакли да желе трофеј у најмасовнијем клупском такмичењу и са тим амбицијама су играчи актуелног шампиона истрчали на терен.

Од првог момента црно-бели су преузели игру, а гост је презентовао своју препознатљиву фолозофију – из чврсте дефанзиве до брзих контранапада и шанси. Међутим, то опредељење им је пало у воду већ у 18. минуту. Партизан је повео, када је вешт пас Косовића Михајловић искористио за погодак. Морали су изабраници Милана Раставца тада да се отворе, а близу изједначења били су само мало касније када је, после корнера, Булатовић шутирао поред стативе главом. Међутим, и даље је домаћин био тај који се за све питао.

Трио Косовић–Илић–Михајловић је на велике муке стављао одбрану Радничког као и голмана Јовановића. Очекивао се погодак сваког тренутка, међутим, црно-бели су поново исказали велику неефикасност. Полувреме је завршено минималним вођством Партизана чији тренер Иван Томић је могао бити задовољан пошто је његова екипа презентовала све оно најбоље из дуела са Црвеном звездом и само у једном тренутку дозволила противнику да запрети. Чинило се да почиње да се развија нова физиономија игре актуелног првака.

Велику шансу за други гол црно-бели су имали почетком наставка. Досуђен је једанаестерац пошто је Дарко Булатовић играо руком у свом шеснаестерцу. С беле тачке је шутирао Михајловић, а Јовановић је одбранио. Био је то пети узастопни неискоришћени пенал Београђана ове сезоне! Развила се потом борба у Хумској, уследила је по прилика на обе стране, али се резултат није мењао.

Голмани двеју екипа су имали свој дан. Велику иницијативу црно-бели су успели да валоризују и другим голом. Поново је у главној улози био Косовић, који је у 80. минуту одлично проиграо Стевановића, којем није било тешко да постигне погодак. Био је то сигнал да црно-бели смање гас и почну полако да се радују важној победи.

И. Лазаревић

Борац - ОФК Београд 2:0 (1:0)
Јагодина - Спартак 0:2 (0:0)
Јавор  - Војводина 7:5 (2:2, 1:0)
Партизан - Раднички    2:0 (1:0)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести