Куп Србије: Без оптерећења до финалног турнира

Одбојкаши Војводине НС семе у уторак ће дочекати Партизан у реванш мечу четвртфинала Купа Србије. За пласман на финални турнир потребна су им два сета.

Велики део посла одрадили су у првом сусрету када су славили 3:1 (21:25, 25:17, 25:12, 25:22), па ће данас имати тај луксуз да без оптерећења одиграју утакмицу.

Двомеч шеснаестине финала ЦЕВ Купа, па две утакмице у нашој лиги су иза првотимаца Војводине, а после данашњег сусрета са Партизаном ићи ће у Клек, па на пут у италијанску Пјаћенцу, на први сусрет осмине финала европског такмичења.

- Партизан долази одморан и мотивисан, а ми смо уморни истрошени и то је забрињавајуће. Биће то дуел најмлађих екипа у Суперлиги, с тим што су оба тима већ показала велики таленат. Очекујем да ко год изађе на терен да пружи максимум и надам се пласану на финални турнир – рекао је шеф струке црвено-белих Неџад Османкач.

Дефинитвно се умор јавља у редовима црвено-белих, па је могуће да данас заблистају и момци који до сада нису имали велику минутажу. 

- У страшном смо темпу, ово ће нам бити пета утакмица у нешто више од две недеље, а до краја месеца нас очекује још изазова. Нормално је да је умор присутан, али морамо да прегурамо све како бисмо остали на високом нивоу игре и резултата. Највећи део посла смо одрадили у Београду победом од 3:1 и требају нам још два сета,што не значи да имамо право на опуштање. Не постоји оптерећење резултатом, па рачунам да ће све пртоћи без проблема и према нашим очекивањима. Фаворити смо, највероватније ће добити прилику добити и играчи са клупе, што је добро, јер ће нам требати сваки расположени играч за оно што нас очекује до краја сезоне – рекао је средњи блокер Стеван Симић. 

М. Ристић

Жреб у четвртак
На финални турнир Купа Србије, који ће се играти 25. и 26. фебруара, пласирали су се Нови Пазар, Косовска Митровица и Црвена звезда. Одређивање техничког организатора и жреб полуфинала одржаће се у четвртак, 26. јануара, у 13 часова.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести