Куп Србије: Божинов два пута погодио (видео)

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије пошто су савладали Жарково са 2:0 (0:0) . У не баш посебно квалитетној партији црно-бели су били бољи, и заслужено славили.

Жарково – Партизан 0:2 (0:0)

БЕОГРАД: Стадиона Рада, гледалаца: 1.000. Судија: Чоловић (Рашка). Стрелац: Божинов у 48. и 72.минуту. Жути картон: Божинов (Партизан).

ЖАРКОВО: Марковић 6, Аничић 6, Стојановић 6, Кричак 6, Милановић 6, Баиновић 6, Рајић 6 (Вујовић),  Басара 6, Гузина 7, Стевановић 6 (Петровић 6), Чудић 6 (Јанковић).

ПАРТИЗАН: Стевановић 7, Вулићевић 6 (Радин 6),Богосавац 6, Остојић 6, Миленковић 6, Јевтовић 6 (Милетић), Косовић 7, Михајловић 7, Јанковић 6, Ђурђић 6 , Божинов 8 (Дамњановић).

Гост је у нимало наивном саставу истрчао на терен, што није било довољно да на полувреме оде са вођством. Још једном се показало да српски вицепрвак тешко излази на крај са бункером противника. Свакако је било за очекивати да Жарковљани, чланови Српске лиге, затвореном игром покушају да дођу до своје шансе, али црно-бели су морали више. Њихове акције су биле јалове, споре, недоречене, отуд и биланс од нула постигнутих голова до одласка на одмор. Добру ролу имао је само млади Косовић, који се показао као перманетна опасност, и главни креатор игре Партизана. Имао је и једну прилику, једну је сервирао и Ђурђићу, али без резултата. Треба напоменути да у сиромашном првом полувремену још је Михајловић имао велику прилику, али је шутирао преко гола. Што се Жарковљана тиче, они нису ниједном озбиљније угрозили гол Партизана.

У наставку гости су врло брзо пробили бедем домаћина. Акцију у три потеза, коју је иницирао Косовић, на прави начин је завршио Божинов и тиме скинуо камен са срца присталицама црно-белих. Као по правилу, после вођства, изабраници Марка Николића су смањили гас, чекајући грешку противника за још неки гол. Домаћи су покушавали нешто више, али су били потпуно безопасни све до 69. минута, када је у великој прилици био Гузина, али је Стевановић добро интервенисао. Одмах потом је стигла казна, Божинов је на центаршут Михајловића волејом повисио на 2:0. Гузина је у 81. минуту могао да се упише у стрелце, али је главом са три метра шутирао преко гола.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести