Куп Србије: Јединство–Визура, финале пре финала

Вољом жреба, две наше најјаче екипе, Јединство из Старе Пазове и Визура, играће прво полуфинале финалног турнира Купа Србије за одбојкашице,

а за друго место у финалу бориће се панчевачки Динамо и суботички Спартак. Завршни турнир нашег најмасовнијег такмичења одржава се у Старој Пазови, као и прошле године, а пехар брани Визура.

Уз пуно уважавање свих, мало ко верује да би Динамо или Спартак могли до пехара, ма са ким да се састану у финалу, па је сусрет Старопазовчанки и Београђанки проглашено за финале пре финала. Ипак, сви тимови имају своју рачуницу.

- Спремали смо се за меч са Динамом, који је квалитетна екипа. Видећемо да ли ће то бити довољно за улазак у финале – кратко је рекла Лана Дабић, капитен Спартака из Суботице, а надовезао се њен отац Радован, тренер Суботичанки: - Динамо је елиминисао ТЕНТ у две утакмице, што довољно говори о његовом квалитету. То је тим састављен од добрих  одбојкашица, које већ дуже време играју заједно. Желимо пласман у финале, што значи да морамо добро да играмо од почетка до краја, са максималном концентрацијом и што мањим бројем грешака.

Панчевке се надају најпре финалу.
- За нас је велики успех пласман у полуфинале, али то не значи да не можемо још више и боље. Трудићемо се да направимо још један корак и пласирамо се у финале, а онда шта буде – казала је Драгана Марковић, капитен Динама, а њене речи је потврдио први стратег Александар Владисављев: - Велико нам је задовољсто што после седам година поново играмо на финалном турниру Купа. Читава два месеца радимо на подизању форме и припреми за данашње полуфинале. У овој календарској години Спартак је побољшао игру и баш зато морамо да урадимо све што можемо да стигнемо до финала против једне од две најквалитетније екипе у Србији.

Сва три пута ове сезоне Сремице су славиле против актуелних шампионки.
- Респектујемо играчице Јединства, али их се не плашимо. Актуелни смо шампиони и победници Купа и сигурни смо у себе и своје могућности. Имамо нови стручни штаб који је донео нову енергију, па у оптимистичном расположењу дочекујемо полуфинале. Биће то финале пре финала, без потцењивања осталих екипа. Улазимо мирне главе у утакмицу и надамо се победи. Мислим да ту нема никаве дилеме – не мањка оптимизам капитенки Визуре  Ани Матовић.

Сара Сакраџија, капитен Јединства, сматра да је њена екипа коначно сазрела за велика дела.
- Циљ нам је да први пут тријумфујемо у Купу. Немамо шта да изгубимо против Визуре. Морамо да одиграмо храбро, игра се само један меч. Као што је познато, комплетан приход са финалног турнира ће бити прослеђен у хуманитарне сврхе, па позивам навијаче да испуне дворану “Парк“ до последњег места и уживају у доброј одбојци – рекла је Сакраџија.

Тренер Сремица Јово Цаковић прижељкује празник одбојке..
- Пожелео бих да у Старој Пазови буде празник одбојке, уз препуне трибине. Данашњи меч је за нас најважнији, а до победе ће стићи јаче срце, храбрија рука, боља енергија и онај који је више заслужио. Морамо да будемо мирни и сталожени и да напредујемо, баш онако како смо чинили и у протеклом периоду – поручио је Цаковић.

М. Ристић

Фото: ОСС

Судије

Правду на финалном турниру делиће међународне судије Анђелко Поповић из Сремских Карловаца и Александар Петровић из Ужица, те националне судије Иван Миљковић (Београд) и Зоран Радовановић (Стара Пазова).

Делегат турнира биће Горан Ћато, а врховни судија Борис Коларевић.

Звезда најтрофејнија
Највише одвојених пехара у Купу имају одбојкашице Црвене звезде, чак 17, а прате их ужичко Јединство са осам, загребачка Младост са седам и београдски Поштар са шест. Од учесника овог финалног турнира, само је Визура два пута освајала трофеј у Купу.

Програм
Субота (полуфинале) Визура – Јединство (18, тв)Динамо – Спартак (20.30), Сутра Финале (18, тв).


Визура и Химик играће у Брчком
Због проблема у доласку одбојкашица Визуре на меч осмине финала Купа ЦЕВ у Одесу на сусрет са Химиком из Јужњег, Европска одбојкашка конфедерација одлучила је да ова два тима одиграју само један меч за пролаз у четвртфинале и то у Брчком следећег четвртка (23. фебруар) од 19 часова. ЦЕВ јр одлучио да, у духу фер-плеја, утакмица буде на неутралном терену и без присуства публике како нико не би имао предност.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести