Куп Србије: Партизан - Напредак 3:1 (3:0)

Фудбалери Партизана у лепој утакмици савладали су крушевачки Напредак. Показало се да ни гости нису дошли да се бране.

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 2000, судија: Брдар (Нови Сад), стрелци: Ђурђевић у 19. и 35. Леонардо у 25. за Партизан, а Вукановић у 55. минуту за Напредак. Жути картони: Евертон, Ђурђић, Влаховић (Партизан), Yефе, Вулић (Напредак). Црвени картон: Џефе (Напредак).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 7, Остојић 6, Миленковић 6, Милетић 7, Евертон 6, Марјановић 7, Стевановић 6 (Јанковић), Леонардо 8 (Косовић 7), Ђурђић 6, Ђурђевић 8 (Влаховић).

НАПРЕДАК: Петровић 6, Варга 7 (Ендијаје 6), Урошевић 6, Пројић 6, Симоновић 6, Шљивић 6, Шарац 6 (Џефе 6), Вулић 6 (Б. Петровић), Вукановић 7, Гобељић 6, Јововић 7.

Фудбалери Партизана у лепој утакмици савладали су крушевачки Напредак. Показало се да ни гости нису дошли да се бране. У офанзивној формацији играли су брзо, кратким пасовима добро комбиновали,  па су Београђане натерали да од почетка уложе максимум труда. Малобројни гледаоци били су задовољни темпом меча, а навијачи Партизана забринути, јер су нападачи њихове екипе били потпуно одсечени. Крушевљани су много лакше долазили до полуприлика од црно-белих, а посебно су расположени били Варга и Јововић.

А онда, прву шансу домаћин је претворио у вођство. Корнер је са десне стране извео Маријановић, лопта се на ивици шеснаестерца одбила до Ђурђевића који је ефектним шутем постигао гол. Млади нападач је доста показао од када је дошао у Партизан, за разлику од Николе Ђурђића који је наговештавао још једну лошу партију. У 25. минуту - 2:0 за домаће. Из једне акције лопта је стигла до Леонарда који је рутински са 10 метара спровео у мрежу. Потом се увукла конфузија у редове гостију, па су примили и трећи гол. Ђурђевић се најбоље снашао пред голманом Петровићем и по други пут се уписао у стрелце.

Наставак је донео даљу пропаганду офанзивног фудбала, па је најпре Партизан пропустио шансу, а онда Напредак смањио. Након корнера, лопту је главом захватио Вукановић и савладао Кљајића. Наставили су Крушевљани отресито и у шанси је био Симоновић али је интервенисао чувар црно-белих. Пех за госте десио се у 71. минуту, игру је морао да напусти Џефе, што је донело значајну предност фудбалерима Партизана.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести