Квалификације ЛЕ: Чуда у фудбалу нису реткост

АЛКМАР: Фудбалери АЗ Алкмара велики део посла на путу ка пласману у групну фазу Лиге Европе одрадили су у Новом Саду. Холанђани су са 3:0 савладали Војводину на “Карађорђу”

(Од нашег специјалног извештача)

и остало им је да ту победу потврде на свом АСАФ стадиону и прославе останак на европској сцени. С друге стране, Воша нема намеру да буде само пуки учесник реванш утакмице, већ хоће да покаже како је неуспех у Новом Саду био последица, по њу, сплета непријатних околности и недостатка спортске среће. У сваком случају, вечерас следи ново одмеравање снага играча два клуба, домаћин је у њему велики фаворит, а гостима остаје нада да ће барем поправити утисак из првог сусрета.

- И у прву утакмицу смо ушли сасвим коректно и имали више шанси код резултата 0:0 - рекао је повратник из Суботице међу новосадске црвено-беле, стопер Владимир Ковачевић. - Да смо тада имали више спортске среће, сигуран сам да би крајњи резултат био потпуно другачији. Овако, АЗ је из свог првог преласка у фазу напада постигао гол и сусрет је отишао у, за нас, нежељеном правцу. Холанђани сада имају велику предност, ми огроман дефицит, али је у фудбалу све могуће, па и разна чуда, која у најпопуларнијем спорту и нису реткопст. Незахвално је причати после онаквог пораза, али будите сигурни да ћемо, баш сваки играч којем тренер Лалатовић буде указао шансу, уложити и више од 100 одсто снаге. Желимо да се поносно и уздигнутих глава вратимо у Нови Сад, а не као поражена екипа. Идемо да се боримо свим срцем за боје клуба, града и српског фудбала, па шта буде.

Да није  после неуспеха у првом сусрету с АЗ Алкмаром посустала, Војводина је доказала победивши у гостима Чукарички у првенственој утакмици. 
- Показали смо у тој утакмици да смо велики тим и да смо спремни да гинемо један за другог. Јесмо били уморни од напорног ритма, али смо одиграли мушки, у нашем стилу и уписали три бода. То само може да нас храбри за реванш у Холандији, јер ова екипа може пуно тога да уради када игра онако како зна. Надам се и прижељкујем да то покажемо и холандској публици и да оставимо леп утисак. Понављам, фудбал је ово, у њему је све могуће – казао је Ковачевић.

Тренер Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна на повређеног Николу Трујића, који ће, како ствари стоје, морати да паузира десетак дана. Међу кандидатима за стартну поставу нема ни младог Уроша Стаменића, а сви остали играчи биће на располагању шефу струке, међу њима и новајлија Марко Вукасовић, док Филип Кнежевић још увек нема право наступа.

Вечерашњи сусрет на АСАФ стадиону у Алкмару почиње у 20 часова.

А. Предојевић

Немац Стилер на центру

Реванш утакмицу између АЗ Алкмара и Војводине судиће немачки арбитри, на челу са Тобијасом Стилером (35). Асистираће му Јан Сидел и Маркус Хекер, док ће четврти судија бити Роберт Кампка.

Делегат УЕФА биће Кипранин Јоркос Кумас.

Фенербахче у Цириху

Карабаг - Гетеборг  (0:1)
Грасхоперс - Фенербахче (0:3)
Брондби - Панатинаикос (0:3)
Либерец - АЕК Ларнака  (1:0)
Розенборг - Аустрија  (1:2)
Партизани - Краснодар  (0:4)
БАТЕ Борисов - Астана  (0:2)
ПАОК - Динамо (Т)  (3:0)
Спарта (П) - Сондерјеске (0:0)
АЗ Алкмар - Војводина  (3:0)
Андерлехт - Славија(П)  (3:0)
Генк - Локомотива (З)  (2:2)
Шкендија - Гент  (1:2)
Османли - Мидтјиланд (1:0)
Марибор - Кабала  (1:3)
Црвена звезда - Сасуоло (0:3)
Хајдук - Макаби (ТВ)  (1:2)
Вест Хем - Астра  (1:1)
Олимпијакос  - Ароука  (1:0)
Сент Етјен - Беитар  (2:1)
Шахтјор - Истанбул  (2:1)
Рапид - Тренчин  (4:0)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести