Квалификације ЛЕ: Одлука у првих шест минута

Фудбалери Војводине почели су овогодишњу европску одисеју по страховитој врућини, али се у Нови Сад враћају с капиталом у виду постигнутог гола у гостима и ремијем

Бокељ – Војводина 1:1 (1:1)

ПЕТРОВАЦ НА МОРУ: Стадион “Под Малим брдом”, гледалаца: 1.500. Судија: Хернандез (Шпанија). Стрелци: Ђенић у 5. за минуту Бокељ, а Мелег у 6. минуту за Војводину. Жути картони:  Ђенић (Бокељ) и Пушкарић (Војводина).

БОКЕЉ: Мијатовић 7, Младеновић 7, Богдановић 6, Златичанин 6, Огњановић 6, Томић 6 (Котарац), Тодоровић 6, Ђенић 7, Вучинић 6 (Мараш), Мацановић 6, Пепић 6 (Пајовић).

ВОЈВОДИНА: М. Кордић 7, Милетић 7, Пушкарић 6, В. Ковачевић 6, Антић 6, Н. Ковачевић 6 (Мићић 6), Јованчић 6 (Палочевић 7), Малбашић 6, Мелег 7, Бабић 6 (Ашћерић), Трујић 6.

који им даје реалне шансе за пролаз даље. Нису блистали изабраници Ненада Лалатовића, али су свакако фаворити у двомечу са чврстом, али не нарочито квалитетном екипом Бокеља.

Повели су домаћи из прве озбиљније акције у 5.минуту. Ђенић је прихватио лопту, одложио је на десну страну до Младеновића који је лепо центрирао, а Ђенић је стигао да се нађе у центру шеснаестерца и одличним ударцем главом савлада Марка Кордића.

Превише су се по свој прилици, порадовали домаћини, јер славље због првог европског гола у историји клуба трајало је мање од минут! Голман и штопер Которана се нису разумели, лопте се докопао Дејан Мелег и луцидним потезом лобовао истрчалог Мијатовића за 1:1. У 22. минуту опет је капитен Воше могао да постигне погодак после грешке домаће одбране, али је непотребно петљао. Пред крај првог полувремена лепо су по десном боку комбиновали Малбашић и Милетић, овај други је убацио по земљи на прву стативу, тамо је захватио Бабић, али је лопта отишла преко гола.

На самом почетку другог полувремена агилни Трујић се одлично ослободио чувара, кренуо сам ка голу, али иако је испред себе имао само домаћег чувара мреже, упутио је лопту тик поред стативе. Ништа мањи зицер нису пропустили Црногорци у 53. минуту након корнера с десне стране. Добро је скочио Мацановић близу петрерца, али је Кордић рефлексно, одлично интервенисао и спречио вођство Бокеља.

Уследио је период не нарочито занимљиве игре, махом на средини терена, али је финиш донео узбуђења. У 84. минуту резервиста Палочевић је одапео левицу с преко 20 метара, али је лопта погодила пречку.

Реванширали су се домаћи у 89. минутиу, али је Мацановић из солидне позиције пребацио гол, па је меч, што је и најреалније после свега виђеног, завршен ремијем.

Д. Кнежић

Коректан резултат

Тренер Војводине Ненад Лалатовић је оценио да су обе екипе пружиле борбену и пожртвовану партију.
- Честитам екипама на великој борби. И ми и Бокељ смо могли да постигнемо још неки гол, али мислим да је ово за нас сасвим коректан резултат и надам се нашој бољој партији у реваншу – рекао је Лалатовић.

Резултати

Актобе – МТК  1:1
Дила Гори – Ширак  1:0
Адмира – Спартак (Ми)  1:1
С. Коломна – Локомот. 1:3
Вентспилс – Викингур  2:0
Бокељ – Војводина  1:1
Атлантас – Хелсинки  0:2
Балзан – Нефчи  0:2
Динамо (Ми) – Спартакс 2:1
Банантс – Омонија  0:1
Левадија – Торшавн  1:1
Слобода (Т) – Беитар  0:0
Траку – Номе  2:1
Видеотон – Зариа  3:0
АИК – Бала Товн  2:0
Еуропа  ФЦ -  Пјуник  2:0
Гетеборг – Лиандудно  5:0
Славија (С) – Заглебје  1:0
Ларнака – Фолгоре  3:0
Диферд. – Клифтонвил  1:1
Митијланд – Судова  1:0
Вадуз – Силекс  3:1
Габала – Самтредиа  5:1
Кукеши – Рудар (П)  1:1
Одд – Мариенхам  2:0
Ш. Бријег – Биркиркара  1:1
Зимбру – Чикура  0:1
Макаби (ТА) – Горица  3:0
Берое – Радник (Б) 0:0
Домжале – Луситанос  3:1
Рунавик – Шахтјор (С)  0:2
Теута – Каират   0:1
Реванш утакмице су на програму 6. 7.и 8. јула.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести