Квалификације ЛЕ: Реми - за бригу и велику Вошину наду

Имали су фудбалери Војводине оно што што су желели све до 83. минута. Црвено-бели су били тим који је диктирао игру, Белоруси су се бранили и, утисак је, били задовољни минималним поразом.

Војводина - Динамо Минск 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 10.000. Судија: Оливер Драхта (Аустрија). Стрелци: Бабић у 29. за Војводину, Будник у 83. минуту за Динамо. Жути картони: Бабић и Милетић (Војводина), Бикав и Консевој (Динамо).

ВОЈВОДИНА: М. Кордић 6, Милетић 6, Пушкарић 7, В. Ковачевић 6, Антић 6, Максимовић 7, Палочевић 6 (Зличић -), Малбашић 7 (Трифуновић -), Мелег 6, Бабић 7, Трујић 6 (Јованчић).

ДИНАМО МИНСК: Игнашевич 7, Астраух 6, Бикав 6, Коритко 6, Жуковски 6 (Карпович -), Ел Монир 6 (Шрамчанка -), Нојок 6, Хабовда 6, Консевој 6, Свјарчински 6, Ротковић 6 (Будник 7).

И онда је један тренутак непажње одбране Новосађана, односно одлична реакција резервисте Динама Јевгена Будника, избрисао предност домаћина. По свему виђеном, Воша је победу заслужила, није до ње стигла и остаје тајна због чега су се у последњих 15 минута ученици тренера Ненада Лалатовића мало повукли и смањили притисак на гол солидног чувара мреже Сергеја Игнашевича.

У лепом амбијенту на трибинама стадиона “Карађорђе”, Новосађани су од првог минута преузели иницијативу. Плели су мрежу око шеснаестерца Белоруса, а први пут су запретили после шута капитена Дејана Мелега у 8. минуту, када је Игнашевич био добро постављен. Иако су се оријентисали на одбрану, играчи Динама су одговорили у 19. минуту, када је солидан ударац Жуковског, Марко Кордић избио преко пречке.

Војводина је била бољи тим, а потврда тога стигла је у 29. минуту, када су гости покушали, веома неуспешно, да поставе офсајд замку. Лопта се ођедном створила код Синише Бабића, који је реаговао маниром искусног аса и погодио мрежу гола Динама, за вођство од 1:0. Велика радост на трибинама, међутим, није понела црвено-беле, који су имали лопту у поседу, али, баш како је то Лалатовић од њих и тражио, нису срљали.

У 44. минуту, с готово 40 метара, Украјинац Хабовда је избио једну лопту, она је у великом луку отишла ка голу Воше и погодила - горњи део пречке. У наставку, Војводина је запретила, гледалиште се ускомешало, а онда је уследила и експлозија радости пошто је код леве стативе поново Бабић био сам и погодио гол. Нажалост, досуђен је офсајд и на велики одмор отишло се с минималним, али значајним вођством домаћег тима.

И у наставку су играчи из Новог Сада доминирали, али је први запретио састав из Минска. У дуелу Милетића и Ел Монира, овај је ишчачкао лопту, нашао се у лепој прилици, али је Кордић још боље затворио угао у и отклонио опасност. Могли су црвено-бели да дуплирају вођство у 60. (Трујић), па 62. (Пушкарић), онда у 64. и 66. минуту, када је Бабић одлично шутирао, а Игнашевич још једном добро интервенисао. Од 70. минута, међутим, као да су мало спласнули напади српског тима, па су се гости ослободили и запретили преко Бикава.

У 78. минуту незгодан ударац ка голу Динама упутио је Палочевић, али је чувар мреже гостију ипак успео да лопту одбије у корнер. Уследио је тада  83. минут, центаршут с десне стране и одлична реакција  Будника и резултат је, на жалост навијача Војводине, био изједначен.

Белоруси су потом отезали, симулирали повреде и “крали” време, свесни да им је реми био попут добијеног бинга. Последњи покушај да промени резултат имао је Мелег, али је Игнашевич, као и пуно пута пре тога, био опрезан и отклонио опасност.

Новосађани су, на крају, имали чак 68 посто времена посед лопте, али шта то вреди када је на крају семафор неумољиво показивао коначних 1:1. Међутим, Војводина је и у два ранија наврата, управо у 3. колу квалификација за Лигу Европе, код куће имала лошији резултат, није побеђивала, а стизала је до плеј-офа. Било је тако у дуелима с Бурсом и Сампдоријом, па остаје нада да исто може да оствари и за недељу дана, у реваншу у Белорусији.

А. Предојевић

Надам се бољој срећи у реваншу
Тренер Војводине Ненад Лалатовић жалио је због примљеног гола и испуштене победе.
- Жао ми је што смо на онакав начин примили гол, после слабе интервенције наше одбране. Морам признати да су противнички играчи у тој ситуацији све урадили идеално, од центаршута и ударца на гол. Задовољан сам како смо играли у првом полувремену када смо били агресивни и нисмо допуштали њиховим везним играчима, међу којима има одличних индивидуалаца, да развију игру. У другом полувремену смо одиграли нешто слабије, а играчи Динама су се свесно повукли, чекајући прилику за контре. Није било лако поновити онако висок и добар пресинг из првог полувремена. Резултат више одговара Белорусима, а надам се да ћемо у реваншу имати више среће у завршници, што нам је јуче недостајало - рекао је Лалатовић.

Тренер белоруске екипе Сергеј Боровски похвалио је Војводину као квалитетног противника против ког није било лако играти.
- Био је то јако тежак меч за нас, поготово у првом полувремену. Нисам задовољан тиме што је моја екипа, када је долазила у прилику, лоше изводила контранападе. Гол смо примили након грешке наше одбране. У другом полувремену, када је ушао Будњик и одрадио посао квалитетно и ми смо заиграли боље. Ипак, мислим да је Војводина јак противник против ког нам сигурно неће бити лако у реваншу - рекао је Боровски.
Д. Кн.

Нове фотеље за резерве
Јуче су први пут резервни играчи на утакмици, али и званичници на “Карађорђу” имали прилику да седе на новим, модерним фотељама. Оне су изгледу спортске арене даривале светски изглед, што сведочи о неким новим ветровима и оријентацији клуба на путу ка будућности.

Дебитовао Трифуновић
Средином другог полувремена, Ненад Лалатовић у игру је, уместо Филипа Малбашића, увео новајлију Милоша Трифуновића. Искусни нападач се трудио да дође у прилику, пуно претрчао, али на крају није успео да деби крунише голом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести