Квалификације ЛЕ: Срећни реми против бољег ривала

Звездина европска сторија је окончана. Наш шампион изборио је реми у реванш мечу плеј-офа квалификација за ЛЕ против Сасуола. Једноставно, немају црвено-бели за чим да жале.

Црвена звезда - Сасуоло 1:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца 22.314, судија: Барбалан (Шпанија). Стрелци: Катаи у 54. за Црвену звезду, а Берарди 28. минуту за Сасуоло. Жути картони: Фибел (Црвена звезда), а Мањанели и Пелусо (Сасуоло).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 6, Цветковић 6, Ле Талек 6 (Рендулић), Фибел 5, Ристић 6, Доналд 7, Полетановић 6, Руиз 6 (Срнић), Катаи 7, Моуче 5 (Бабунски), Виеира 5.

САСУОЛО: Консиљи 6, Лирола 6, Канаваро 7, Ачерби 6, Пелусо 6, Мањанели 7, Бјондини 7, Данкан 7, Берарди 7 (Лешерт), Политано 6 (Палчинели), Матри 7 (Трота).

Разлика у класи била је евидентна. Доминирили су Италијани у свим сегментима игре, далеко су квалитетнији индивидуално, физички и тактички. Звезда је остала без жељене европске јесени, а чини се да овога пута појачања нису погођена. Практично, путник у групну фазу ЛЕ био је познат пре седам дана када је Сасуоло славио са 3:0.

Тренер Божовић послао је на терен исти састав који је пре седам дана у Ређо Емилији доживео тежак пораз. Идеја, ваљда, била да се искупе за бледу партију, покажу колико могу и вреде. У тиму Италијана појавио се и искусни голгетер Матри (31) који је недавно стигао у Сасуоло.

Кренула је Звезда обазриво, и Италијани са “пола гаса” па је у уводним минутима меч био потпуно незанимљив. Први су запретили гости и то у 13. минуту после неуспеле офсајд замке Матри је уздрмао стативу. Био је то сигнал да се домаћин тргне и крене офанзивније ка голу Италијана. Лепу акцију у 21. минуту окончао је Доналд, недовољно снажним ударцем са дистанце. А колико су Италијани опасни видело се у 25. минуту када се Матри поигравао са одбраном црвено-белих, али је на крају Кахриман сачувао мрежу. Зрелију партију Сасуоло крунише поготком у 28. минуту. Стрелац, као и у првом дуелу сјајни Берарди који се дриблизима ослободио Фибела и рутински матирао Кахримана.

Пао је морал Београђанима и тек у финишу првог дела успевају да организују своје редове. Најзад су странци нешто урадили на терену у 38. минуту, када је Руиз проиграо Моучеа који не користи зицер, а одбијену лопту преко гола шаље Виеира.

И у другом делу наставио је Матри са промашајима. Просто је невероватно како је лако “варао” Звездину одбрану и шта је све на овом дуелу промашио бивши репрезентативац Италије.

Успела је Звезда да донекле то казни и поправи барем резултатски утисак. У 54. минуту опет је на сцени Александар Катаи који је снажним ударцем по земљи са 18 метара погодио за 1:1. Желела је Звезда и до потпуног преокрета, имала је једну-две полуприлике, док су Италијани рутински одрађивали посао. Сваки њихов атак доносио је велику панику у редове Звездиних дефанзиваца.

На крају када се црта подвуче Звезда мора бити задовољна овим ремијем против далеко бољег ривала.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести