Лалатовић: Не одричемо се првог места

По завршетку дербија, на конференцији за новинаре, тренер Новосађана Ненад Лалатовић, и поред убедљивог пораза, није био незадовољан.

- Победа Београђана је заслужена и било нам је веома тешко да остваримо оно што смо свим срцем желели. Звезда је била боља, а после једне наше велике грешке у другом полувремену је дошло до вођства и од тада је практично она постојала на терену. Нисмо добро ушли у сусрет и тек негде од 15. минута почели смо да личино на Војводину која је до сада остваривала добре резултате. Били смо агресивни и добро трчали, а и почетком другог дела, до примљеног другог гола играли смо више него солидно.

На питање да ли је разочаран убедљивим поразом, Лалатовић је одговорио.

- Нисам, напротив. Поносан сам на играче због свега што су до сада остварили, а ми морамо да се окренемо дуелом с Металцем и покажемо да смо велики тим.

Замољен да прокоментарише спорну ситуацију из првог дела игре, када је Малбашић срушен пред голом Београђана, Лалатовић је био недвосмислен.

- Не желим да коментаришем спорну ситуацију, да не бих поново трпео санкције. За нас је најважније да побеђујемо, да не паднемо после овог пораза, али будите убеђени да се борбе за прво место не одричемо.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић овако је видео утакмицу.

- Војводина је дошла у Београд да се надиграва, а мислим да је публика имала прилику да види добру утакмицу која је заслужила епитет дербија. Победа је наишла на правом тренутку после свих наших страдања у Европи и вечитом дербију. Штета једино што није било више гледалаца на трибинама. У полувремену нисам ништа посебно рекао играчима, осим тога да буду упорни и да ће победа доћи.

О игри Руиза, стрелца првог гола, популарни Гроф је додао.

- Било је само питање времена када ће Руиз проиграти као што је то чинио у руском Дњепру, где је постигао 12 голова. Што се Вијеире тиче, и поред одличног кретања, гол га није хтео, али сам га дуго држао у игри надајући се да ће ипак погодити. Били смо у извесној психолошкој кризи, па нам је ова победа зато посебно важна. До ње смо стигли тек након другог гола, када смо почели да играмо како можемо и онако како ја то прижељкујем.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести