Лалатовић поднео оставку

Ненад Лалатовић више није шеф стручног штаба ФК Војводина. Као што је “Дневник” и најавио, млади стручњак је донео одлуку да напусти црвено-беле

после оставке комплетног руководства новосадског суперлигаша. Иако је постао миљеник публике на стадиону “Карађорђе” и свих навијача Воше, Лалатовић, како је сам истакао, више нема снаге да се бори са силним проблемима и зато је донео овакву одлуку. Поред њега, клуб су напустили и помоћници Драган Шарац и Видак Братић.

- Нажалост, дошао је и тај дан када човек мора да се растане од некога и нечега где му је било лепо - рекао је Лалатовић. - Све ово што се у клубу дешавало - прво је отишла једна, а сада, ево, и друга управа, играчи су на одмор отишли без плате и јако незадовољни, у утакмици с Чукаричким остали смо сами у свлачионици и сада треба да чекамо неко ново руководство, а клуб је поново у блокади - довело је до тога да више немам снаге да се борим. Једноставно, после 13 месеци рада у Војводини истрошенсам , јер није лако радити у једном овако великом клубу. Најлепша моја година као тренера била је баш у Воши и желим да се захвалим навијачима на великој подршци. Надам се да сам оправдао њихова очекивања, да смо екипа, стручни штаб и ја направили добре резултате и да су они могли да буду још бољи да неке утакмице нису биле онакве какве су биле. Одлазим уздигнуте главе и поносно, желим да се посебно захвалим играчима који су снага клуба, јер имао сам прелепу сарадњу са њима. Ради се о сјајним фудбалерима и момцима. Они треба да наставе даље, а ја крећем својим путем, јер немам више снаге да крећем с неком трећом управом из почетка. Желим да се вратим кући, да будем са својом породицом и да онда видим и шта ћу даље.

Млади тренер не сумња да ће стићи понуде за његов ангажман у догледно време.
- Тек када буде обелодањено да сам слободан, сигурно је да ће стићи и неке понуде. Овог пута, међутим, то ми није толико битно, јер желим да у својој глави рашчистим и да с породицом одем на одмор. Уколико после тога буде одговарајућих понуда, лако ћу их прихватити. Уколико оне изостану, чекаћу праву прилику.

Питања Ненаду Лалатовићу није требало додатно постављати.
- Јако ми је жао што одлазим. Да је ова управа остала, сигурно бих остао и ја, ако треба и у наредне две године. Имао сам сјајну сарадњу са Упрваним одбором, али он није пронашао заједнички језик са Скупштином која је одржана и напустио је клуб. Остали смо играчи и ја и јако ми је било тешко да их подигнем пред утакмицу с Чукаричким. Успео сам у томе, јер су они добри момци и морали смо да одиграмо за нашу Војводину и да добијмо тај сусрет. Презадовољан сам тиме што сам био део историје ФК Војводина, којој смо и ми допринели одличним резултатима и неким обореним  рекордима. Лалатовић не крије да би волео једнога дана да опет седне на Вошину клупу.

- Испражњен сам, а добио сам и температуру због великог стреса. Дао сам себе Војводини, а живот иде даље и морао сам да пресечем, сада или за месец-два, свеједно. Боље је да то учиним данас, због свог бољег сутра. Одлазим, али волео бих да једног дана поново будем тренер Воше. Нисам имао намеру да одем, али сви су отишли и ја даље нисам могао – казао је Лалатовић.

А. Предојевић

Лалатовићев учинак у Воши
На место шефа стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић дошао је 10. новембра 2015. године. Под његовим вођством, током 13 месеци и четири дана, Новосађани су одиграли 54 званичне утакмице у првенству, Купу Србије и квалификацијама за Лигу Европе. Забележили су скор од 30 победа, 15 ремија и само 8 пораза, уз сјајну гол разлику – 87:36.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести