Лампоне Меридиан и Пет пријатеља у финалу

о ће подићи пехар овогодишњег Дневниковог турнира у малом фудбалу знаће се после данашњег финала. За 54. пехар нашег листа бориће се две најбоље екипе:

Лампоне Меридиан ФД, иначе бранилац трофеја, и Пет пријатеља из Темерина који су то својим играма потврдиле и у полуфиналним дуелима. Нешто лакши затак је имао Лампоне Меридиан, који је убедљиво славио против Јуниора (5:1). За разлику од њих Пет пријатеља су до победе дошли тек пола минута пре краја и то из пенала (1:0).

Већ први минути меча између Лампоне Меридиана и Јуниор Ш -а наговестио прегршт узбуђења, а за то је био заслужан Ђорђе Целин, који је испробао своје нишанске справе, али је погодио стативу. Овај меч донео је много шанси, предњачили су играчи Лампонеа који су чак три пута погодили стативу, а два пута пречку. Изабраници Жељка Малинића потпуно су доминирали, а то су у првом делу крунисали са три гола. Серију погодака је отворио Милан Вјештица из пенала досуђеног због три корнера. Нову радост донео је Бојан Вуковић, да би Вјештица поново са беле тачке био сигуран - 3:0.  Иста слика виђена је и у наставку. Целин је повећао вођство Лампонеа, а једини гол за Јуниоре постигао је Марко Прентовић. Коначан резултат 5:1 поставио је Веселин Губеренић.

Темеринци, који су пре две године били победници нашег турнира, покушаће данас да поново преузму трон од Лампоне Меридиана. А за то ће им бити потребна много ефикаснија игра него што је то било против Белих двора Макс бета. Две квалитетне екипе одиграли су занимљиву утакмицу, изузетно борбено и пожртвовано не штедећи се, отвореног гарда, па је публика многобројна публика уживала у дуелу. И оба голмана била су на искушењу, Немања Јоргић и Немања Бурзаyија.

Можда су Бели двори имали више прилика, најбољу када је Ракић прошао по левој страни и заврнуо лопту у казнени простор, а Горан Недић ју је послао преко гола, а потом је промашио и Зоран Ракић. До краја уткамице ређале су се шансе и добре акције, а 40 секунди пре краја Јован Блажић је шутирао на гол Белих двора. Голман Немања Бузаyија је избацио лопту у корнер. Био је то трећи корнер и пенал за Пет пријатеља. Никола Томић сигурно је извео казнени ударац. У последња 33 секунда фудбалери Белих двора су покушавали да изједначе резултат, али је то било премало времена за било шта озбиљно да се уради.

За пеха у конкуренцији кадета бориће се Бензинска пумпа Румски ОИЛ и Здрава храна Гуд лајф. Фудбалери Римског до финала су стигли тек после пенала (6:5, 3:3), пошто су у регуларном делу утакмице наишли на такође одличан састав Е-гимназије. Оно што су показале те две екипе може се рећи да је то било финале пре финала. У регуларном делу утакмице голове за Римски су постигли Немања Крстић три, а за а за Е-гимназију Аслан Шакали, Адиф Куртиши и Слободан Рубежић. У пенал завршници за Римски су стрелци били: Јовишић, Крстић и Кузељевић, а за Е-гимназију Куртиши и Рубежић, док је Шакали промашио.

Други финалиста се тражи између Здраве хране Гуд лајф и Братис Паба. Фудбалери Гуд лајфа чак два пута промашили су пенал, и то оба пута удрац Дејана Зукића зауставио је голман Марко Антунић. Тек четири минута пре краја Зукић је успео да из игре превари голмана Антунића и својој екипи обезбеди борбу за пехар.

У малој сали Спенса јуче су подељене прве медаље у оквиру 54. Дневниковог турнира. Бронзана одличја понели су дечаци из тима Сабљар ауто систем, који су након бољег извођења пенала у мечу за 3. место савладали екипу Орлића. а заблистао је голман Милош Гутаљ. Треба истаћи коректно понашање тима Орлића, који су сачекали ривале иако су каснили, како су навели, због проблема на путу приликом доласка.

У категорији млађих пионира, јуче су одиграна два полуфинална меча. У првом, екипа Сале лагери савладала је вршњаке из РФК Нови Сад са 2:0. Од старта је било видљиво да “лагери” имају фудбалског знања и да су уиграни, те су благу надмоћ крунисали преко двоструког стрелца Димитрија Павловића. У другој полуфиналној утакмици састали су се Визуел арт и Футог, а славили су Футожани. Меч је решен, испоставило се, у првом полу-
времену, када је лепу акцију за вођство свог тима завршио Марко Балаш. Нешто касније, Алекса Гагић је са пенала повисио на 2:0, а Футожани су у наставку могли себи да дизволе “луксуз” да не искористе седмерац, резултат се није мењао.

Изузетно борбена и до последњег тренутка неизвесна  утакмица вођена је у првом полуфиналном мечу пионира између екипа Вин фарм и ФК Болесников – посластичарница Телеп. након неколико шанси са обе стране, млади тим са Телепа је дошао до вођства необичним голом Михајла Зекића, који је ударцем главом лобовао истрчалог противничког голмана.

У наставку, дечаци из Вин фарма су имали неколико прилика, али је на голу тима са Телепа одлично бранио Алден Решити, те је ФК Болесников сачувао минимално вођство и пласирао се у финале. Други финалиста у категорији пионира је врбаска екипа Парадизо, која је савладала вршњаке из екипе Борац са 4:1. У првом полувремену једини гол постигао је Бобан Копривица, , а почетком другог, на  2:0 је повисио са пенала Мирослав Фејса. Нада за Борац се појавила када је на 2:1 после лепе акције смањио Филип Ивеља, али је Вукан Поповић са два поготка решио све дилеме и одвео Врбашане у борбу за прво место.

Г. Ковач
Ј. Галић
Д. Кнежић

 

Резултати

 

Петлићи, меч за треће место

Орлићи – Сабљар ауто систем   0.2 (0:0)

Млађи пионири, полуфинале

Сале лагери – РФК Нови Сад  2:0
Визуел арт – Футог  0:2

Пионири, полуфинале

Вин фарм – П. Телеп Болесников  0:1
Борац – Парадизо 1:4

Кадети, полуфинале

Римски оил – Е гимназија  6:5 (3:3)
Здрава храна Гуд лајф – Братис паб  1:0

Сениори, полуфинале

Јуниор Ш – Лампоне Меридиан  1:5
Пет пријатеља – Бели двори Макс бет 1 :0

Ветерани

Макс бет – Сабљар ауто систем  2:1
ИБС – Кастело  рођенданионица  3:0

 

Пограм финалног дана

12.10: РФК Нови Сад - Визуел арт (млађи пионири, меч за 3. место)
12.45: Вин фарм - Борац (пионири, меч за 3. место)
13.20: Е гимназија - Братис паб (кадети, меч за 3. место)
13.55: ФК Младост Војводина – Другари (петлићи, финале)
14.30: Сале лагери - Футог (млађи пионири, финале)
15.05: П Телеп Болсеников - Парадизо (пионири, финале)
15.40: Макс бет - ИБС (ветерани, финале)
16.15: Бели двори Макс бет - Јуниор Ш (сениори, меч за 3. место)
16.50: Здрава храна Гуд лајф - БП Римски оил (кадети, финале)
17.25: Лампоне Меридиан - Пет пријатеља (сениори, финале)
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести