Лауреати Ивана Шпановић и Михаил Дудаш

Спортска асоцијација Новог Сада по 42. пут изабрала је најбоље спортисте града. Четврти пут за редом најбоља спортискиња Новог Сада је атлетичарка Војводине Ивана Шпановић,

која иза себе има годину из снова. Освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рију са новим рејкордом државе у скоку удаљ од 7.08 метара, била је сребрна на ЕП у дворани у Портланду и златна на ЕП на отвореном у Амстердаму, као и укупна победница Дијамантске лиге.

- Четврти пут узастпно сам изабрана за најбољу спортискињу Новог Сада, што је велика част и задовољство за мене. Била је ово година пуна испита и великих очекивања. Освојила сам медаљу на Олимпијским игарма, мада сам очекивала сјајнију. Али, на добром смо путу и следеће године очекујем још боље резултате – рекла је Ивана Шпановић и честитала свим добитницима.
За најбољег спортисту изабран је Иванин клупски колега, десетобојац Михали Дудаш освајач бронзане медаље са Европског првенства у Амстердаму. За најбољег тренера изабран је Горан Обрадовић из АК Војводине, тренер Иване Шпановић, којем је такође, четврти пут за редом припало ово ласкаво признање.

- Овај трофеј је најтежи, јер је искован олимпијском бронзом коју су чекле генерације. Захвалио бих се Граду и Покрајини што су на време препознали наше потенцијале и обезебили нам услове да постижемо овакве резултате – казао је Обрадовић, који је поред своје примио награду и у име Михаила Дудаша, који се налази на припремама у Јужној Африци.

Најбоља спортискиња са инвалидитетом је Нада Матић, стонотенисерка Спина, која је на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила броназну медљу појединачно и сребрну екипно са Бориславом Перић Ранковић. За најбоље јуниоре у Новм Саду проглашени су рукометаш Војводине Милан Јовановић, омладински репрезентативац Србије и yудискиња Славије Надежда Петровић, кадетска и јуниорска првакиња Европе. За најбољу мушку екипу проглашени су рукометаши Војводине, шампиони државе и победници Суперкупа, а женску yудискиње Славије, екипне вицешампионке Европе и државне првакиње, док је за најбољи клуб у целини проглашен Пливачки клуб Војводина, који је ове године на најважнијим такмичењима освојио прегршт одличја.

Специјално признање добио је Клуб борилачких спортова Војводина Велетабак, који су ове године освојио 21 титулу првака Србије, 28 других и 35 трећих места.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести