Леонардо и Евертон нису на продају

Спортски директор Партизана Ивица Илиев најавио је миран јануарски прелазни рок и бољи Партизан у другом делу сезоне.- Раније смо навикли навијаче на турбулентан

прелазни рок. Сада смо смирени, видели смо да је то што смо радили у претходном периоду донело резултат и да велика већина њих јесу прави играчи за Партизан. Сада је као слагалица, још две, три коцкице и ту смо. Наравно, увек може допуна, тежићемо увек да тим буде још бољи, ту су и закони тржишта, живимо од продаје играча... Ако уђемо у неко европско такмичење, не морамо да продајемо три, можемо једног - рекао је Илиев.

Последњих недеља у центру пажње био је статус Леонарда и Евертона, који су наводно интересантни иностраним клубовима.
- Леонардо није на продају до лета. Само у случају да неко донесе нешто огромно онда можемо да размислимо. Али, рецимо, ако неко понуди нешто велико за њега и за неког другог играча, ја ћу продати тог другог. Не кажем да ће се то десити, него објашњавам. Дакле, Леонардо се не дира, баш као ни Евертон.

Кључна тачка тима у овом тренутку је одбрана, па се Илијев фокусирао на довођење штопера.
- Очекујемо да дефанзивца брзо решимо. Нећемо продати ниједног играча чији би одлазак могао да утиче на квалитет игре. Прелазни рок је жива ствар, имамо жеље, да ли ће се оне поклопити са реалном ситуацијом на тржишту, то ћемо видети.
Тренер Марко Николић тренутно на располагању има седморицу нападача, Илиев очекује да игру носе новајлија Леандре Тавамба и најбољи стрелац Урош Ђурђевић, па се ту очекују одласци.

- Имамо још двојицу искусних - Валери Божинов и Никола Ђурђић. Они су у правим, зрелим годинама. Али, тренутно је тако да нису у првом плану, што опет не значи да неће бити. Ја се Марку не мешам у посао, нас двојица осећамо фудбал на сличан начин. Минимум два играча ће испаштати, са млађим нападачима је то лакше, њих ћемо ставити на двојну регистрацију и моћи ће да играју за Телеоптик.
Партизан после две трећине регуларног дела сезоне заостаје шест бодова за лидером Црвеном звездом.

-  Када сам говорио бићемо још бољи и квалитетнији, то је било свесно да бих ставио притисак, пре свега, на своја леђа, али и на леђа тренера и свих играча. Ми смо у Партизану, морамо да будемо најбољи! Свака сладећа утакмица је притисак и морамо сваку да победимо, 16 од 16. и са тим ставом сам ушао у нову годину, са тим ставом правимо екипу за ову полусезону и наредни период. - истакао је Илиев.

С. Р.

МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФК ПАРТИЗАН
Измирујемо дугове, спремамо жалбу

УЕФА је казнила Партизан суспензијом у првој следећој сезони од наредне три у којој избори пласман у неко европско такмичење, због око 2,5 милиона евра дугова.Председник клуба Милорад Вучелић рекао је за Б92 да ће клуб да обезбеди учешће тима у Европи следеће сезоне.
- Почели смо да исплаћујемо дугове, а истовремено спремамо жалбу за Суд за спортску арбитражу у Лозани - рекао је Вучелић.
Челници Партизана су након што је УЕФА саопштила да је клуб суспендован изјавили да ће уз помоћ државе исплатити око 360.000 евра дуговања до краја јануара чиме ће скинути суспензију.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести