Леонардо за нови тријумф Партизана

Металац – Партизан 0:1 (0:0)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион Металца, гледалаца: 3.000. Судија: Илић (Ћуприја). Стрелац Леонардо у 61. минуту. Жути картони: Оташевић, Јовановић, Панић (Металац), Ђурђевић, Евертон (Партизан).

МЕТАЛАЦ: Белић 6, Никодијевић 6, Симовић 7, Оташевић 6, Бондаренко 6, Панић 6, Мијић 6 (Митровић), Ровчанин 6 (Томић 6), Јовановић 7, Стојановић 6, Валберто 7 (Младеновић).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Балажиц 6, Милетић 6, Јевтовић 7 , Евертон 7, Јанковић 7 (Стевановић), Леонардо 7 (Михајловић), Ђурђевић 7, Ђурђић 6 (Илић 6).

У једном од дербија кола Партизан је на врућем терену у Горњем Милановцу савладао Металац са 1:0 (0:0). Победника је одлучио Леонардо, ефектним голом у 61. минуту.              

Дуел две екипе које су делила само два бода на табели није испунио очекивања у првом полувремену. Виђена је само једна добра прилика, и то у финишу, када је после слободног ударца Јевтовића Ђурђевић шутирао изблиза, а Белић био сигуран. Оно што су Београђани приказивали у минуле три утакмице у првих 45 минута нису. Све што су црно-бели покушавали ишло је углавном дубинским лоптама, што свакако није стил којем тренер Николић тежи. За то су делимично заслужни и играчи Металца који су добро покривали средину терена, спречавајући црно-беле да успоставе своју игру кратких пасова. Екипа из Горњег Милановца у првом полувремену приказала је свој максимум. Евидентна је била жеља да се што једноставније стигне до гола, али до самог циља изабраници Ненада Ванића нису могли. Форсирали су игру по боковима, па су Вулићевић и Милетић у Партизану били приморани на максимум пажње. Треба истаћи и да су Горњемилановчани прибегавали грубим стартовима над Марком Јанковићем, без санкција,  и питање је како ће овај играч завршити сезону ако се овако настави.

У наставку, појачали су гас црно-бели и одмах имали полуприлику преко Ђурђића, који је после корнера шутирао преко гола.Онда је уследила идеална шанса за Партизан, Леонардо је изашао сам испред Белића, али је овај био спретнији и узео му лопту. Уследила је контра Металца, Јовановић је био у повољној позицији и шутирао преко пречке.У 61. минуту Леонардо је покупио једну лопту, преварио чувара, опалио топовски са 22 метара и савладао  немоћног Белића. Након тога, тренер Николић хтео је да смири игру, уместо Ђурђића увео је Илића и јасно је било да је хтео из контри да реши све дилеме. То је могло да се деси у 78. минуту, али је Ђурђевић промашио идеалну прилику.

До краја утакмице Митровић је добро шутирао са 30 метара, али се резултат није променио.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести