Лига шампиона: Наполи са Марадоном на Реал, може ли Арсенал против Бајерна?

Други дан осмине финала Лиге шампиона доноси два велика дербија, шампион Европе Реал Мадрид сутра дочекује Наполи, док у Минхену играју Бајерн и Арсенал.

Мадриђани на чак 18 утакмица заредом не знају за пораз у елитном такмичењу, у предстојећи меч улазе у сјајном расположењу јер су практично пред дуго чеканом титулом првака Шпаније и не треба подсећати да су фаворити против темпераментног тима са југа Италије.

Екипа Зинедина Зидана тренутно има проблема са повредама, Герет Бејл неће наступити, док је Кристијано Роналдо "ровит", али би требало да се нађе у саставу.

"Наполи је снажан противник, са брзим играчима и покушаћемо да сачувамо нашу мрежу како бисмо мирније отишли на реванш", рекао је капитен Реала Серхио Рамос.

На том путу највећа претња по гол Кејлора Наваса биће ултрабрзи Дрис Мертенс, стрелац 13 голова на последњих 10 утакмица.

Италијани ће имати "ветар у леђа" јер ће чак 10.000 тифоза из Напуља бити на стадиону Сантијаго Бернабеу, а долазак је најавио је легенда клуба Дијего Армандо Марадона.

Када се томе дода да су из табора гостију Раул Албиол и Хозе Каљехон бивши фудбалери Реала, а голман Пеп Реина рођени Мадриђанин, очекује се јако занимљив дуел.

Пажња јавности ништа мање неће бити уперена на Алијанц арену где српски судија Милорад Мажић дели правду у судару Бајерна и Арсенала.

Чак четврти пут из исто толико сезона у Лиги шампиона жреб је спајао ова два клуба, с тим да је Бајерн укупно успешнији 5-2-3.

Можда статистика не говори право стање јер је Бајерн, када је било најважније, три пута елиминисао лондонски тим у осмини финала, 2005, 2013. и 2014, а посебна је за Арсенал била болна друга јер је у Минхену осварио тријумф 2:0, али је испао због гола у гостима.

"Имамо лоша искуства против Бајерна. Ипак, мислим да је сада прилика да коначно славимо. Већ смо побеђивали у Минхену и важно је да изборимо добар резултат пред реванш. Имам добар осећај", рекао је Венгер.

Сусрети у Мадриду и Минхену на програму су у среду у стандарном термину од 20.45.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести