Лига шампиона: ПСЖ жели реванш Барселони, Бенфика чека Борусију

После двомесечне паузе утакмицама осмине финала наставља се Лига фудбалских шампиона.

У конкуренцији је остало 16 тимова, који ће се, као и прошле године, у чак осам термина борити за места у четвртфиналу. Изненађења у групној фази готово и да није било, фаворити су се лако пласирали у нокаут фазу. занимљиво је да ће се за највреднији клупски трофеј борити тимови из само  шест земаља. У завршници су чак четири екипе из Шпаније(Барселона, Реал, Атлетико, Севиља), три из Енглеске (Манчестер сити, Асрсенал, Лестер) и Немачке (Бајерн, Борусија (Д) и Бајер), по два из Француске (Пари сен Жермен, Монако), Португала (Бенфика и Порто) и  Италије (Јувентус, Наполи).    

Првог такмичарског дана нокаут фазе Лиге шампиона на програму је велики дерби, у Граду светлости мегдан деле Пари сен Жермен и Барселона. Ова два клуба  су снаге одмерили и 2013. и 2015. у четвртфиналу и оба пута славили су Каталонци. И сада је Барса фаворит, међутим, Парижани су  одлучни да  зауставе  Месија и другове.

- Барса је увек фаворит – истиче шпански стручњак на клупи Парижана Унаи Емери. – Каталонци имају сјајан тим и Месија. Није лако играти против њих.  Међутим, ни ми нисмо без изгледа на успех. Морамо да играмо опрезно и тврдо, јер само у тако евентуално имамо шансу са против сјајних Каталонца. Много тога око укупног победника зависиће од првог дуела, ако победимо сматрам да можемо да елиминишемо Месија и другове. Проблем нам је што је Мота суспендован, а он је за нашу екипу веома битан играч.

Барселона је одиграла феноменално против Алавеса(6:0), али се озбиљно  повредио  Алекс Видал, што је оставило трага на целу екипу.

- Повреда Видала нас је прилично уздрамала  – напомиње тренер Луис Енрике. – Играчи су  доживели мали шок, срећеом није тако страшно како је у првом моменту узгледало, одахнули смо када смо сазнали да Видал није поломио ногу. Очекује нас тежак меч у Граду светлости. Парижани  у последње време играју одлично, све се врти око Каванија, па ако њега зауставимо  можемо да рачунамо на тријумф.

У другој утакмици у Лисабону се састају Бенфика и Борусија из Дортмунда. Оба тима имају доста проблема око састава. Тренер Бенфике Жозе Жезус не може да рачуна на пожутелог Андрију Живковића и  на повређене Лисандра Лопеза и  Едуарда Салвиа, док је у табору немачког тима  права мала болница, повређени су Шмелцер, Бендер, Роде и Сахин.

- Предност је на нашој страни – сматра Жесус. -  Немачко првенство се тек сада наставило и јасно је да смо ми у бољој форми. Морамо да будемо веома опрезни, Борусија има сјајну контру и игра чврсто у одбрани. Очекујем велику утакмицу.

Борусија је у групној фази Лиге шампиона постигла 21 гол, највише од свих учесника, што говори да су Обамејанг, Геце и Ширле голгетерски расположени, а уз њих је сада  и опорављени Марко Ројс.

- Одлука о пласману у наредни круг пашће у реваншу – предвиђа тренер  Томас Тухел. - Нама игра Португалаца не лежи, али сам уверен да у овом тренутку имамо бољи тим.  Додуше, још увек нисмо у пуној форми, с тим што имамо на уму да се реванш игра у Дортмунду. 

Г. Ковач

Уторак
Пари Сен Жермен – Барселона  (20.45) (суди Ризоли, Италија)
Бенфика – Борусија (Д)  (20.45) (Манциниак, Пољска)

Среда
Бајерн – Арсенал  (20.45) (Мажић, Србија)
Реал – Наполи  (20.45) (Скомина, Словенија)
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести