Листа жеља од 800 милиона

Реал Мадрид планира велику реконструкцију екипе на лето, а према наводима „Марке” већ је почео преговоре са чак 12 звучних имена. „Краљевски клуб” ће сезону вероватно завршити

без трофеја, што ће угрозити положај председнику Флорентину Пересу, који у таквим ситуацијама обара трансфер рекорде.

Марка пише да ће Реал на лето покушати да доведе што више играча јер иако је ФИФА одложила суспензију трансфера због кршења правила у вези са младим играчима, не значи да ће је у потпуности укинути.

Због тога Мадриђани траже појачања на свим позицијама, а приоритет што се тиче голмана је и даље Давид де Хеа, који је летос био на корак од Сантјаго Бернабеуа, али је трансфер пропао због споре администрације.

Он је након тога продужио уговор са Манчестер јунајтедом, који га неће пустити за мање од 40 милиона евра.

Одбрана је велики проблем тима ове сезоне, а Реал ту има пет мета – Маркињоса (ПСЖ), Ајмерика Лапортеа (Атлетик Бибао) и Yона Стонса (Евертон) од штопера, те Рикарда Родригеза (Волфсбург) и Давида Алабу (Бајерн) за бекове.

Бразилац Маркињос је већ месецима жеља Барселоне, а спекулише се о 50 милиона евра. Лапорт је наводно близу Манчестер ситија за око 30, док је Евертон летос одбио понуду Челсија за Стонса од 40 милиона. Бајер тешко да ће се одрећи сјајног Аустријанца Алаба, бар не за мање од 50 милиона, док би Родригез могао да кошта Мадриђане око 30 милиона.

Што се тиче везног реда, ту су два стара и једно ново име. Пол Погба је одавно „виђен” као играч Реала, а Италијани тврде да је Јувентусова цена 100 милиона. Еден Азар је све мање битан за игру Челсија, али тешко да би и њега Реал добио за мање од 80 милиона. Најјефтинија опција је млада звезда Шалкеа Лерој Сане, који се процењује на око 30 милиона евра.

Што се тиче напада, већ месецима се пише о три имена, Роберту Левандовском (Бајерн) и Нејмару да Силви (Барселона), а нова опција је Пјер-Емерик Обамејанг (Борусија Дортмунд). За Обамејанга круже приче да је трансфер већ договорен за 90 милиона евра, Левандовски би вероватно достигао 100, док је Нејмар вероватно немогућа мисија од најмање 150 милиона евра, што би било више од „бомбе”.

Реалов тим жеља: Давид де Хеа (М. Јунајтед) – Давид Алаба (Бајерн), Маркињос (ПСЖ), Ајмерик Лапорт (Атлетик Б), Yон Стонс (Евертон), Рикардо Родригез (Волфсбург) – Пол Погба (Јувентус), Еден Азар (Челси), Лерој Сане (Шалке) – Роберт Левандовски (Бајерн), Пјер-Емерик Обамејанг (Борусија Д),  плус Нејмар да Силва (Барселона).

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести