Ливерпул и Севиља за трофеј ЛЕ

Фудбалери Ливерпула и Севиље играће у финалу Лиге Европе, пошто су елиминисали Виљареал, односно Шахтјор.Ливерпул је на Енфилду надокнадио гол минуса и славио са 3:0, док је Севиља

 у реваншу савладала Украјинце са 3:1, након ремија у Љвову 2:2.Екипа Јиргена Клопа славила је аутоголом Соријана у 7, као и погоцима Стариџа у 63. и Лалане у 81. минуту, па ће имати шансу да четврти пут освоји друго по снази европско такмичење.

У финалу неће имати лак задатак јер ће имати "специјалисту" и освајача претходне две године Лиге Европе.Севиља је без већих проблема прошла Шахтјор головима Гамеира у 9, 47. и Маријана у 59, док је на другој страни једини погодио Едуардо у 44. минуту.
Финале Лиге Европе игра се 18. маја у Базелу на Сент Јакобсу.

Клоп: Играли смо изнад очекивања, сад желимо трофеј

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп био је одушевљен после пласмана у финале Лиге Европе и поручио да је његов тим заслужио да се бори за трофеј ове сезоне.Ливерпул је синоћ у реваншу на Енфилду надокнадио гол минуса и савладао Виљареал 3:0, чиме је добио шансу да четврти пут освоји пехар другог по реду европског такмичења.

"Одиграли смо изнад мојих очекивања, немам праве речи да опишем ову партију. Било је сјајно гледати овакав меч, бити део њега, чак и пре утакмице када су нас поздравили навијача. Остварили смо циљ и мислим да смо све ово заслужили", рекао је Клоп после утакмице.Он је похвалио партију Стариџа, стрелца другог и најзаслужнијег за први гол када је Соријано убацио лопту у своју мрежу.

"Стариџ је био одличан. Он је невероватан када је спреман и потребан нам је овакав стално. Знам његов квалитет и на шта је све спреман", додао је Клоп.Ривал Ливерпулу у финалу, 18. маја у Базелу, биће Севиља која је елиминисала Шахтхор укупним резултатом 5:3."Севиља има снажан тим. Даћемо све од себе како бисмо донели трофеј у наш фантастичан клуб", поручио је немачки стручњак.

Емери: Никада нам неће досадити Лига Европе

Тренер фудбалера Севиље Унаји Емери рекао је да је задовољан трећим узастопним пласманом у финале Лиге Европе, али да на томе не жели да се заустави.
Бранилац трофеја, после 2:2 у Украјини, победио је Шахтјор 3:1 у реваншу и изборио финале са Ливерпулом.

"Живимо у специјалном времену наде, који никада не може да нас досади. Морамо да будемо гладни, да пишемо историју, и оно што желе наши навијачи. Против Шахтјора смо одиграли онако како желимо и драго ми је да смо изборили финале", рекао је Емери, а преноси шпански Ас.
Он је признао да Севиљи прија надметање у Лиги Европе, такмичење које је освајала четири пута у последњих 10 година.

"Лакше нам је да овако изборимо Лигу шампиона. Прижељкивао сам шпанско финале, али ће и против Ливерпула бити узбудљиво и неизвесно. Тренутно уживамо у успеху", закључио је Емери.
Финале Лиге Европе између Севиље и Ливерпула игра се 18. маја у Базелу.
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести