ЛШ: Атлетико први финалиста; Гризман: Без еуфорије

Први финалист Лиге шампиона је Атлетико из Мадрида. Додуше, “јорганџије” су изгубиле у Минхену (2:1), али су у првом мечу на Винсенте Калдерону славили с 1:0
Бајерн – Атлетико 2:1 (1:0)

МИНХЕН: Алианц арена, гледалаца 76.000, судија: Чакир (Турска), стрелци: Ћаби Алонсо у 31. И Левандовски у 72. за Бајерн,а Гризман у 55. Минуту за Атлетико. Жути картони: Хименез (Атлетико).
БАЈЕРН: Нојер – Лам, Боатенг, Мартинез, Алаба – Алонсо – Коста (Коман), Милер, Видал, Рибери – Левандовски.

АТЛЕТИКО: Облак – Хуанфран, Годин, Хименез, Луис – Саул, Габи, Фернандез (Караско), Коке (Савић) – Гризман (Парти), Торес. 
и захваљући голу у гостима пласирали се у финале које се игра 28. маја у Берлину. Била је то чудна утакмица, Бајерн је нападао свих 90 минута, уз то нису искоришћена и два пенала.  Фудбалери Бајерна кренули су жестоко, од самог почетка меча преузели су иницијативу и сабили противника малтене у казнени простор. Било је неколико солидних шанси у првих пет минута, али голова није било. Прву велику прилику имао је Левандовски, али је отишао сувише укосо и шутирао право у ноге Јана Облака. Никако Мадриђани нису успевали да пренесу игру на половину противника. Како је меч одмицао Бајерн је све више  сабијао Атлетико у њихов шеснаестерац.

Бедем Шпанаца коначно је попусто после пола сата игре – Хосе Марија Хименез направио је неопрезан фаул на ивици казненог простора, а из слободог ударца Ћаби Алонсо  кроз праву шуму ногу и уз помоћ Хименеза успео је да превари Облака.

Само три минута касније судије Гунај Чакир досудио је пенал за домаће, опет је погрешио Хименез, у казненом простору повукао је Мартизена, без већег разлога. Томас Милер извео је најстрожу казну, стандардно гађао леви угао, али га је Облак прочитао и феноменално зауставио његов шут. Слика на терену се није променила ни на почетку другог дела меча, Бајерн је свим расположеним снагама нападао, а Атлетико се бранио, чак су и Фернандо Торес и Караско неколико пута интервенисали у свом казненом простору. А онда као гром из ведра неба, Мадриђани су саставили контру, Торес је избацио Гризмана, који је био негде на ивици офсајда,а нападач „јорганџија“ је лако са петнаестак метара поред Нојера левом ногом погодио мрежу. Био је то прави шок на Алианц арени.

После датог гола, фудбалери Атлетика су се охрабрили и кренули  у напад. Међутим, врло брзо Бајерн је поново преузео инцијативу и почео да кружи око гола Облака. Левандовски је у 69. минуту имао полуприлику, са десетак метара тукао је у паду, али је голман Мадриђана био на месту. Само три минута касније Бајерн је поново повео: Алаба је центрирао с леве стране, Видал је главом вратио лопту, а Левандовски је са два метра лако главом погодио мрежу.

После нове контре Торес је побегао својим чуварима и када се спремао да уђе у шеснаестреац Мартинез га је срушио десетак цантиметара ван казненог простора, али судија Чакир је ипак показао на белу тачку. Лопту је узео Торес и тукао снажно у десни угао, али Нојер био на месту, одбио је лопту у поље.   У последњих петанестак минута практично се играло у шеснаестерцу Мадриђана, али оних правих прилика није било. 

Г. Ковач

Гризман: Без еуфорије, стојимо чврсто на земљи
Фудбалер мадридског Атлетика Антоан Гризман није желео еуфорију после пласмана у финале Лиге шампиона и поручио да екипа није рекла све јер је очекује још један меч до трофеја.

Француз је у Минхену против Бајерна постигао вредан гол, који је, упркос поразу 2:1, одвео Атлетико у финале, захваљујући минималном тријумфу у Мадриду.

"Срећни смо, био је веома тежак меч. Испред себе смо имали сјајан тим, али је најбољи онај који победи. Бајерн је у реваншу био бољи, док смо ми у првом мечу. Чврсто стојимо на земљи", рекао је Гризман, а преноси шпански Ас.

Један од јунака на Алијанц арени био је голман Јан Облак, који истиче да је мадридски тим направио велики успех.

"Одиграли смо очајно прво полувреме, Бајерн је постигао гол и имао много шанси. Знали смо да нам је потребан један гол у другом за пролаз и дошли смо до њега. Бајерн има врхунске појединце, али смо играли на резултат и што је најважније дошли до њега", казао је Словенац.

Атлетико у финалу чека бољег из дуела Реал Мадрид - Манчестер Сити, али Фернанду Торесу није битан ривал у Милану.

"Сити и Реал су сјајни, биће тешко против оба тима. Одлучиће ситнице у 90 минута, можда и 120. Сигурно је да ће бити неизвесно, али ми није важно против кога", рекао је Торес.

Финале Лиге шампиона игра се 28. маја на Сан Сиру.

Видал: Најбољи смо на свету, али победио је "ружан" фудбал
Фудбалер минхенског Бајерна Артуро Видал рекао да је Атлетико незаслужено изборио пласман у финале Лиге шампиона и додао да је "ружан" фудбал победио у овом дуелу.

"Није ми јасно како лопта није хтела у гол. Направили смо много шанси у оба меча, али нисмо их користили. Атлетико је играо ружан фудбал против најбољег тима на свету. Једино што сам видео од њих је два гола", рекао је Видал после утакмице.

Чилеанац је поручио да је екипа јако тужна због елиминације, али да јој сада преостаје да освоји "дуплу круну" у Немачкој.

"Ми смо најбољи на свету, али не побеђује увек бољи. Фудбал је такав, бољи тим је испао, били смо супериорни у два дуела, контролисали посед лопте, али нисмо били ефикасни", закључио је Видал.
 

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести