ЛШ: Гризман избацио Барселону

Настављена је традиција, ни овог пута шампион Старог континета неће бранити трофеј. У четвртфиналу Лиге фудбалских шампиона Атлетико као и пре две године елиминисао је Барселону,

док је Бајерн без већих проблема  успео да сачува вођство од једног поготка из првог меча. Дакле, у полуфиналу Лиге шампиона играће: Атлетико, Бајерн, Манчестер сити и Реал. 

Утакмица у Мадриду почела је у жестоком темпу, већ  у уводних пет минута Атлетико је имао две прилике. Најпре је капитен “јорганџија” Габи са десетак метара шутирао снажно изнад пречке, да би већ у следећем нападу Караско покушао с дистанце, али право у Тер Штегена. Екипа Дијега Ћола Симеонеа наставила је у истом ритму, Барселона се готово није примећивала, играла је споро и без идеје. Слабо издање Барсе у првом полувремену Атлетико је знао да искористи, после једног центаршута Гризман је захватио лопту главом и погодио мрежу.

После неколико минута игре у натавку Караско је главом лобовао Тер Штегена, али је лопта одсела на пречки. Како је меч одмицао Барселона је лагано преузимала инцијативу. Ређале су се полуприлике пред голом сјајног Јана Облака, с друге стране после једне контре Гризман је био у прилици. Последњих петанаестак минута практично се играло у шенаестерцу  Мариђана, а онда је Луис узео лопту и кренуо према голу Тер Штегена, у шеснаестерцу покушао је несебично да проигра Гризмана, а Инијеста је ту намеру руком зауставио. Наравно, судија Рицоли је показао на белу тачку,а Гризман је био прецизан за коначних 2:0.

У Лисабону Баварцима није требало превише времена да преузму контролу и почну да прете у таласима, али су покушаји Артура Видала и Томаса Милера, прво главом, а потом из волеја, били недовољни да се савлада Едерсон. Казна је стигла у 27. минуту, после велике конфузије у задњој линији и кикса Мануела Нојера Португалци су повели. Елисеу је послао дугачку лопту на петерац, Кимик и Хави Мартинес су пустили лопту свом голману, али Нојер  није добро проценио лет лопте, бацио се у празно и Хименез је главом погодио мрежу. Исти играч покушао је и неколико минута касније, али је овог пута Нојер био на месту.  Бајерн се врло брзо вратио у меч и изједначио. После центаршута са левог бока, Едерсон је избоксовао лопту и завршио на земљи, али је послао право на ногу Артура Видала – који је са ивице казненог закуцава у празну мрежу из волеја. 

На  почетку другог дела после корнера Бајерн је решио све недоумице, у скоку највишије био Рибери спустио је лопту у петерац, а Милеру није било тешко да погоди празну мрежу. Потом је Коста погодио стативу, а онда се пробудила Бенфика и Талиска је из слободног ударца преко живог зида изненадио слабо постављеног Нојера. Ипак, за преокрет није било ни времена ни простора.

Г. Ковач

Атлетико – Барселона 2:0(1:0) 
МАДРИД: Стадион Винсенте Калдерон, гледалаца 66.000, судија: Ризоли (Италија), стрелац: Гризман у 38. и 86. (из једанаестерца) минуту. Жути картони: Коке, Годин, Габи (Атлетико), Суарез, Нејмар, Туран (Барселона).

АТЛЕТИКО: Облак - Луис, Годин, Ернандез (Савић), Хуанфран - Саул, Фернандез (Кореа), Габи, Коке -  Караско (Парти), Гризман.

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген - Алба, Маскерано, Пике, Алвеш (Роберто) - Инијеста, Бускетс, Ракитић (Туран)- Нејмар, Суарез, Меси.
Прва утакмица: Барселона – Атлетико 2:1.

Бенфика – Бајерн 2:2 (1:1)
ЛИСАБОН: Стадион Ла Луш, гледалаца 75.000, судија: Кујпес (Холандија), стрелци: Хименез у 27. и Талиска у 78. за Бенфику, а Видал у 36. и Милер у 52. минуту за Бајерн. Жути картони: Алмеида, Гонзалес (Бенфика), Мартинез (Бајерн).

БЕНФИКА: Едерсон – Алмеида, Линделоф, Жардел, Елисеу (Гуедес) – Фејса, Ренато, Салвио (Јовић), Карсела  - Гонзалес – Пици (Талиска) - Хименез.

БАЈЕРН: Нојер – Лам, Кимих, Мартинез, Алаба – Видал, Алонсо (Бернат), Алкантара – Рибери (Геце), Даглас Коста, Милер (Левандовски). мица: Бајерн – Бенфика 1:0.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести