ЛШ: Ибрахимовић одвео ПСЖ у четвртфинале

И други пут у последње две године фудбалери Пари сен Жермена елиминисали су Челси у осмини финала Лиге шампиона. Прошле године су у последњим секундама меча изборили пласман

у даља такмичење, а сада нису имали већих проблема све време били су бољи тим. Ни у Санкт Петербургу није било дилема, Бенфика је на крају рутински успела да се пласира међу осам најбољих тимова на Старом континенту.

Челси и Пари сен Жермен одиграли су сјајан меч, Парижани су у утакмициу ушли боље и већ у првих десетак минута створили две лепе прилике, а онда у 16. минуту после продора Ибрахимовић и поготка Рабија успели и да поведу. Тек после гола пробудили су се фудбалери Челсија и кренули нешто жустрије. Предњачио је Дијего Коста, који је очигледно био врло расположен за игру. Управо центарфор „плаваца“ је био тај који је изједначио резултат. У шеснаестерцу Парижана лепо се ослободио Тијаго Силве и лако савладао Трапа. „плавци“ су и даље притискали одбрану Пари сен Жермена, али до краја полувремена резултат није промењен.

И друго полувреме почело је жестоко, напади су се смењивали, али дуго оних правих прилика није било све до 65. минута када је Вилијан шутирао, али је Трап феноменално реаговао. Само три минута касније Пари сен Жермен је поново повео. Ди Марија је побегао на левој страни, лепо заврнуо лопту на коју је натрчао Ибрахимовић и сместио у мрежу.

Фудбалери Бенфике пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона пошто су у реваншу осмине финала победили Зенит у Санкт Петербургу после преокрета са 2:1. Руски тим је био близу продужетака, Зенит је повео у 69. минуту када је Хулк искористио асистенцију Жиркова. Зенит је деловао много ближи четвртфиналу, доминирао је после постигнутог гола, али није искористио неколико добрих шанси пре свега Џјуба и у 85. минуту је кажњен. Раул Хименез је сјајно шутирао са 30 метара, голман Зенита Лодигин је још боље одбранио, али је на одбијену лопту натрчао Гаитан и главом је спровео у мрежу. Победу је у последњим секундама оверио Талиска када је све већ било решено. Српски фудбалер Љубомир Фејса одиграо је цео меч за Бенфику и то сјајно, игром на месту задњег везног играча.

Г. Ковач

Челси – Пари сен Жермен 1:2 (1:1)
ЛОНДОН: Стадион Стемфорд бриy, гледлаца 58.000, судија: Брих (Немачка), стрелци: Коста у 26. за Челси, а Рабио у 16. и Ибрахимовић у 67. минуту за Пари сен Жермен, жути картони: Фабрегас, Оби Микел, Ивановић (Челси), Рабио, Мота, Матуди (Пари сен Жермен).

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кенеди, Ивановић, Кајхил, Фабрегас, Азар (Оскар), Оби Микел, Педро, Коста (Траоре), Вилијан.

ПСЖ: Трап, Маркињос, Тијаго Силва, Давид Луиз, Максвел, Рабио, Мота, Матуди (Ван дер Вил), Лукас (Пасторе), Ибрахимовић, Ди Марија (Кавани).

Први меч: ПСЖ – Челси 2:1.

Зенит – Бенфика 1:2 (0:0)
САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Стадион Петровски, гледалаца 28.000, судија: Кашаи (Мађарска), стрелци: Хулк у 69. за Зенит, а Гаитан у у 85. и Талиска у 95. минуту за Бенфику. Жути картони: Хулк (Зенит), Митрологлу, Пици (Бенфика).

ЗЕНИТ: Лодигин, Ањуков (Смолников), Ломбартс, Нето, Жирков, Маурисио, Витсел, Хулк, Дани, Кокорин (Шатов), Дзјуба.

БЕНФИКА: Едерсон, Семедо, Нилсон Линделоф, Елисеу, Фејса, Самарис, Гаитан, Пици (Салвио), Санчез, Митроглу (Хименес), Хонас (Талиска).

Први меч: Бенфика – Зенит 1:0

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести