ЛШ: Југ прејак за црно-беле

Ватерполисти Партизана поражени су у четвртом колу Б групе Лиге шампиона и то од актуелног првака Европе дубровачког Југа.

Партизан – Југ 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4)

БЕОГРАД: Базен СЦ “Милан Гале Мушкатировић”, гледалаца: 600, судије: Бјанко (Италија), Шајдоков (Русија). Играч више: Партизан 11 (4), Југ 10 (4). Петерци: Југ 1 (1).

ПАРТИЗАН: Добожанов, Радановић 1, Јанковић, Репановић, Лазић 1, Велкић 1, Драшовић 1, Андрејевић, Јакшић 5, Касум, Стојановић, Томић, Бракочевић.

ЈУГ: Бијач, Мацан, Фатовић 4, Лончар 2, Јоковић 1, Марчеп, Врлић 2, Иванковић 1, Павличевић, Пероне 4, Бенић, Обрадовић 2, Попадић.

Млади састав Зорана Миленковића и даље је са једним бодом на зачељу табеле, док су Дубровчани победом избили на другу позицију иза Про Река.

Искуснији гости су питање победника решили још у првом полувремену када су водили са 10:3. Најбољу игру Партизан је пружио у трећој деоници, коју је за утеху успео да добије и смањи предност Југа на 12:7. Али, су гости пре свега чврстом одбраном успели да задрже предност у завршници и чак је повећају.
Г. М.

Миленковић: Реалан резултат
Тренер Партизана Зоран Миленковић је после утакмице казао:
– Нисмо успели у ономе што смо планирали,а то је да од почетка меча уђемо у равноправну борбу са Југом. Дубровчани су брзо стекли велику предност, ми смо им у првој и другој четвртини дозволили да нам дају неколико лаких голова. Ипак, и поред тога смо се тргли, заиграли боље, и добили трећу четвртину. Све у свему, резултат је реалан, кад се узме у обзир разлика у квалитету, физичкој снази и искуству две екипе, а и проблеми са условима рада које ми имамо. Могу да будем задовољан, јер половину меча са прваком Европе смо одиграли на високом нивоу.

Тренер Југа Вјекослав Кобешћак је био задовољан игром свог тима и, наравно, резултатом, а још је додао:
– Партизан је  показао да има изузетно талентоване играче, с којима треба радити да би постали врхунски. На пример, играли су са само једним класичним центром Ђорђем Лазићем, а успели су да изборе доста искључења.

Црно-бели сезону наставља наредног викенда, утакмицом Регионалне лиге са Будвом, а наредних дана знаће се где ће се меч играти.

Резултати
А група: Солнок – Олимпик 17:4, ОШЦ – Бреша 7:7, Шпандау – Олимпијакос 6:11.

Б група: Партизан – Југ 9:16, Егер – Хановер синоћ, Про Реко – Барселонета синоћ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести