ЛШ: Роналдо уловио „вукове”

Није било изненађења у првим утакмицама четвтфинала Лиге фудбалских шампиона. Реал је захваљујући надахнутом Роналду успео да анулира предност Волфсбурга из првог меча од два гола

и да се шести пут узастопно пласира у полуфинале елитног европског клупског фудбалског такмичења. Манчестер сити  је у правој шаховској партији победи голом Де Брујнеа Пари сен Жермен и први пут стекао право да игра у полуфиналу Лиге шампиона.

Реал је од старта кренуо офанзивно. Прву прилику имао је у шестом минуту. Крос је извео корнер са леве стране, лопта је ишла на прву стативу, Рамос је закачио главом и погодио пречку. Гости су били опасни по боковима, а после новог корнера, лопта је дошла до Бенземе који је био сам на 16 метара, али није из прве успео да је захвати како би упутио ударац. У само два минута Реал је постигао два гола и анулирао заостатак из првог меча. У 16. минуту Карвахал је убацио лопту у петерац, Налдо је каснио, а Роналдо затресао мрежу. Већ у наредном нападу Португалац је могао да постигне нови гол, али је испред њега у корнер лопту избацио фудбалер Волфсбурга. Ипак, грешку Роналдо иправља после ударца из угла и главом погађа мрежу. После два примљена гола Волфсбург је успео да успостави равнотежу и у финушу првог дела „вукови“ су имали  две лепе прилике, али је Навас био на месту.

У другом делу Рел је појачао притисак ређале су се прилике испред гола Бенаља, али лопта није хтела у мрежу.  Рамос је после корнера погодио стативу, а одбијена лопта се некако зауставила  између ногу голмана Волфсбурга. Међутим , десетак минута касније Реал је ипак успео да постигне и трећи погодак, стрелац је био опет Рроналдо, који је из слободног ударца кроз „живи“ зид погодио  небрањену мрежу.  У финишу меча Мадриђани су пропустили још неколико прилика.

У Манчестеру у првих десетак минута н ије било озбиљнијих прилика, играло се углавном на средини терена. Пари сен Жермен је први пут запретио из слободног ударца, који је са око 30 метара извео је  Ибрахимовић, лопта је ишла у оквир гола, али је Харт успео да је скрене у корнер.

У два наврата запретио је Агуеро, али није било гола, а онда је голман Трап после лепог продора Агуера, омаленог нападача Стија закачио ногом и судија Карбахал је показао на белу тачку. Лопту је узео Агуеро и  шутирао  поред леве стативе гола Парижана. Тако се још једном показало да  једанестерац не треба да изводи играч над којим је направљен прекршај. Више од игра у наставку меча имали су Парижани, којима нерешен резултат није одговарао, покушавао је Ибрахимовић, потом и Тијаго Силва, али голман Харт је био на висини задатка.

Какоје меч одмицао Сити је у нападу имао све више простора, после једне дуге акције Де Брујне је са двадесетак метара успео да погоди леви доњи угао голмана Харта.  То је био крај, Парижани нису имали снаге да преокрену резултат.

Г. Ковач 

Манчестер сити – ПСЖ 1:0 (0:0)

МАНЧЕСТЕР: Стадион Итихад, гледлаца 72.000, судија: Карбаљо (Шпанија), стрелац: Де Брујне у 76. минуту,  жути картони: Фернандињо (Манчестер сити), Трап, Ван дер Вил, Пасторе (Пари сен Жермен).

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Харт -  Сања, Отаменди, Мангала, Клиши -  Фернандо, Фернандињо -  Навас, Силва (Делп), Де Брујне (Јаја Туре) -  Агуеро(иханачо).

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Трап -  Орије (Пасторе), Силва,  Максвел, Ван дер Вил - Маркињос, Мота (Лукас), Рабио -  Кавани, Ди Марија -  Ибрахимовић.

Први меч: ПСЖ – Манчестер сити 2:2

Реал – Волфсбург 3:0 (2:0)
МАДРИД:  Стадион Сантјаго Барнебеу, гледлаца 88.000, судија: Кашаи (Мађарска), Стрелац: Роналдо у 16.  17. и 77. минуту. Жути картони: Роналдо (Реал), Арнолд , Вијериња, Данте (Волфсбург).

РЕАЛ: Навас -  Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело -  Крос, Каземиро, Модрић (Варан)-  Бејл, Роналдо, Бензема (Хесе).

ВОЛФСБУРГ: Бенаљо -  Вијериња, Налдо, Данте, Родригез (Калиђури)-  Гилавоги(Дост), Луис Густаво - Бруно Енрике,  Арнолд, Дракслер (Крузе) -  Ширле.

Први меч: Волфсбург – Реал 2:0 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести