ЛШ: Ватерполисти Партизана гости Про Река

Ватерполисти Партизана у прошлом колу Лиге шампиона поражени су у свом базену од Про Река (17:5), а у 6. колу Б групе поново ће снаге одмерити са дрим тимом, али у Ђенови.

Домаћи тим састављен је од асова из Србије, Хрватске, Црне Горе и Шпаније и са Владимиром Вујасиновићем на клупи.Нема никаквих непознаница, Про Реко је изразити фаворит.

– Главни циљ у утакмици са Про Реком у Ђенови ће бити да сви играчи покажу више у односу на прошли меч, када смо две и по четвртине водили жестоку борбу – рекао је тренер Партизана Зоран Миленковић.

Тренер Про Река Владимир Вујасиновић ће више простора у овом дуелу дати млађим играчима.

– Иако је разлика између нас и Партизана велика, не очекујем лак меч. Надам се да ће моји играчи пружити добру партију, а овакве утакмице су за нас корисна припрема за велике изазове који су пред нама у наредна три месеца – истакао је Вујасиновић.

Г. М.

Субота
А група: ОШЦ– Олимпијакос (18), Бреша – Ница (19), Шпандау – Солнок (19.30).
Б група: Егер – Барселонета (20.30), Про Реко – Партизан (20.30), Хановер – Југ (20.45).


Регионална лига: Војводини бодови неопходни

Ватреполисти Војводине одиграће у суботу у Сплиту утакмицу 13. кола Регионалне лиге против Морнара. Новосађани су у првом делу у свом базену одиграли нерешено са Сплићанима (11:11), а и сада се надају бодовима. Осокољени историјским тријумфом над Партизаном у прошлом колу изабраници Владимира Цукића знају да их очекује тежак дуел, али се не предају унапред.

- После победе над Партизаном имали смо две недеље да се припремимо за дуел са Морнаром, а одиграли смо и два спаринг сусрета. Бодови су нам преко потребни, дошли смо у Сплит да одиграмо максимално и да пробамо да извучемо позитиван резултат. Морнар други део надметања игра јако добро, али ми због опстанка и компликоване ситуације са бодовима немамо право да размишљамо о било чему другом осим о успеху – рапортирао је из Сплита тренер Цукић.

Утакмица између Морнара и Војводине игра се данас од 17 часова.

Г. Маленовић
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести