Мајске награде Пауновићу, Никићу, Огњеновић, Микецу....

Селектор омладинске фудбалске селекције Србије која је на Новом Зеланду постала првак света Вељко Пауновић, трофејни ватерполиста Слободан Никић, капитен одбојкашица Маја Огњеновић и стрелац Дамир Микец

добитници су овогодишњих Мајских награда које додељује Спортски савез Србије.На традиционалној свецаности у Дому Народне Скупштине награду уместо Пауновића, садашњег тренер МЛС лигаша Цикага, примио је капитен златних омладинаца Предраг Рајковић, у друштву саиграча Филипа Манојловића, Милана Гајића и Мијата Гаћиновића.

Признање у категорији олимпијски спортови добили су одбојкашица Маја Огњеновић и ватерполиста Слободан Никић.Овогодишњи лауреати су и стрелац Дамир Микец, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, док су најбољи тренери селектор кик бокс репрезентације Небојша Милошевић и одбојкашки стручњак Зоран Гајић.Награду за животно дело добили Милун Делиц (џудо) и Сретен Дамјановић (рвање).

Меду овогодишним лауретатима, који су у Народној скупштини у Београду данас примили ову награду су: Спортски савез Врбас, Спортски савез Нова Варош, Куглашки савез Србије, најбољи српски спортиста са инвалидитетом је Милош Зарић, у неолимпијском спорту Александар Коновалов, а у самбоу Ивана Јандрић.Председник ССС Александар Шоштар честитао је спортистима на успесима у претходној години.

"Ово је прилика да поздравимо и честитамо нашим спортистима на резултатима. Они су на најбољи могући начин представљали Србију, не само по успесима, већ и понашањем. Спортисти не би имали толико запажене резултате да није помоћи државе Србије, али и стручности њихових тренера", рекао је Шоштар у Народној Скупштини.

Државни секретар за спор Предраг Перуничић истакао је да је последњих година показана друштвена одговорност на развоју спорта."Показали смо да смо земља спорта и надам се да ће у Рију бити много медаља, очекујем их око 10", поручио је Перуничић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести