Мајсторије Александра Катаија

Радник - Црвена звезда 1:4 (1:2)

СУРДУЛИЦА: Стадион Радника, гледалаца 3000, судија: Симовић (Ловћенац), стрелци: Делетић у 10. за Радник, а Катаји у 30. и 45. Вијеира у 56. и Орландић у 89. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Ристић, Путинчанин, Арсић (Радник), Рендулић (Црвена звезда).

РАДНИК: Ристић 6, Миловановић 6, Вуковић 6, Симоновић 5, Марковић 6, Путинчанин 6, Мутавyић 6 (Павловић), Делетић 7, Арсић 6, С. Стојановић 6 (Јовановић), Ф. Стојановић 6 (Овусу 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 6, Петковић 6, Рендулић 6, Луковић 6, Анђелковић 6, Леталек 7, Ристић 7, Катаји 8 (Рачић), Плавшић 7, Срнић 7 (Гаврић), Вијеира 7 (Орландић).

Црвена звезда у шампионском стилу приводи крају успешну сезону. У Сурдулици је савладан Радник, вероватно најпријатије изненађење у нашем елитном друштву после заиста солидне партије. Меч без такмичарског значаја донео је отворену игру, доста лепих потеза у којима је публика могла да ужива. У центру пажње био је надахнути и за ривала неухватљиви двоструки стрелац Александар Катаји. Пре почетка меча руководство домаћина уручило је пригодне поклоне освајачу титуле, а заиста је на самом стадиону владао прави фудбалски амбијент. Домаћин је кренуо агресивно и већ у 10. минуту стигао до вођства. Делетић је украо лопту неопрезном капитену Луковићу, потом заобишао и Кахримана и лопту убацио у мрежу.

Био је то сигнал за црвено-беле да додају гас, преузму иницијативу. Ређале су се организоване акције, било је пуно удараца ка голу Ристића а, до изједначења шампион је дошао у 30. минуту. Ристић је из слободног ударца пронашао на другој стативи Катаија који је снажним ударцем лопту сместио у мрежу. У самом финишу првог полувремена још једном је Катаји потврдио да припрада фудбалерима племенитог кола. Севнула је левица са 18 метара за ефектан погодак и - 1:2.

Борио се лавовски домаћин, имао и својих прилика у другом полувремену али је Звезда рутински одрадила посао. У 56. минуту опорављени Вијејира одлично се снашао у казненом простору и постигао свој 21 погодак у сезони. Тачку на овај заиста добар сусрет ставио је „резервиста” Орландић у 89. минуту.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести