Мареј: Ђоковић имао сјајних 18 месеци, потребна му је пауза

Први тенисер света Енди Мареј написао је у колумни на ББЦ-у да је веома изенађен раном елиминацијом Новака Ђоковића са Аустралијан опена и саветовао га узме одмор.

Српски тенисер већ у другом колу у Мебурну завршио је поход на одбрану титуле, јучерашњим поразом од 117. играча света Дениса Истомина из Узбекистана 7:6, (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

"Наравно да смо сви изненађени испадњем Ђоковића. Играо је финале УС Опена, претходно је елиминисан у трећем колу Вимблдона и освојио Ролан Гарос. Гледајући те резултате, сваки тенисер би их прихватио, али када поставите високе стандарде, Новак је вероватно разочаран. Међутим, последњих 18 месеци био је феноменалан", написао је Мареј.

Мареј сматра да је Ђоковићу неопходна пауза и да је нормално да у каријери у одређеном тренутку дође до пада.

"Тешко је да останеш у високом интезитету после сваке недеље, зато су појединци стално у врху годинама. Исти момци последњу деценију играју врхунски тенис и праве невероватне ствари. Када се једном деси неуспех, сви су шокирани и изненађени, али мислим да многи морају да имају разумевања за то. Знамо колико је тешко да се задржи исти ниво игара", закључио је Британац.

Мареј је испадањем Ђоковића фаворит за први трофеј у Мелбурну, а данас се пласирао у осмину финала победом над Американцем Семом Кверијем 6:4, 6:2, 6:4.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести