Марији Достанић злато и сребро

Наш кајакашки подмаладак одвојио је три медаље другог дана Европског шампионата за јуниоре и сениоре до 23 године

у Плобвдиву.Марија Достанић најуспешнија је српска кајакашица са два одличја,златом и сребром у јуниорској конкуренцији.

Најсјанију медаљу у Пловдиву првог финалног дана освојио је јуниорски двосед Марија Достанић, Биљана Релић. Сремскомтировачко-панчевачка комбинација је тријумфовала у трци на 500м (олимпијска дисциплина), за 1 минут 41 секунду 640 стотинки, оставивши иза себе другопласирану посаду Пољске и трећепласирану посаду Мађарске.

Марија Достанић је у трци једноседа на 500м (олимпијска дисциплина) надмашила прошлогодишњи успех када је била трећепласирана освојивиши сребро ( 2 минута 4 секунде и 52 стотинке). Прво место припало је Рускињи Аношкиној, док је трећепласирана била Италијанка Мариго.

Јуниор Бојан Зделар, члан сремскомитровачког Вала, освојио је бронзану медаљу у једноседу на 500м ( 1 минут 47 секунди 980 стотинки). Победио је Белорус Дањенко, а други је био Италијан Бурго. Јуниорка Николина Мијушковић освојила је четврто место у кану једноклеку на 500м. У конкуренцији сениора до 23. године Србија је у А финалима имала преставнике у три дисциплине. Четверац у саставу Симо Болтић, Стефан Векић, Драган Ханчовски и Марко Драгосављевић заузео је 4. место у дисциплине к-4 500м. Комбинација у двоседу Болтић, Векић била је четврта у к-2 500м, док је кануиста Страхиња Младежић био деветопласирани у дисциплини ц-1 500м.

С. Р.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести