Маркезу пол позиција

Возач Репсол Хонде и актуелни лидер Мото ГП шампионата Марк Маркез освојио је пол-позицију за 14. трку сезоне, Велику Награду Арагона у Шпанији,

која се вози у недељу. Маркез је до 64. пол-позиције у каријери стигао у времену 1.47.117, што је за више од пола секунде било брже од другопласираног Маверика Вињалеса, односно Хорхеа Лоренца на трећем месту. Иза шпанске тројке нашао се Андреа Довициозо из Дукатија који је забележио четврто време, пето је остварио Кал Крачлоу, док је шести био Валентино Роси. У првих десет нашли су се још Алеш Еспаргаро, Кал Крачлоу, Данило Петрући и Бредли Смит.

Пет трка пред краја сезоне, Маркез има огромних 43 бода предности испред Росија у генералном пласману, и има прилику да на домаћем терену дође корак ближе освајању треће титуле у “краљевској ласи”.

Иначе, возач Дукатија Андреа Јаноне одлучио је да пропусти и Велику награду Арагона због јаких болова које је искусио током првог тренинга. Јаноне је пре две недеље на стази “Марко Симончели” доживео фрактуру пршљена, због које му доктори нису дозволили да вози на претходној трци. По доласку у Арагон, Јаноне је добио дозволу да вози на стази “Моторленд” и на првом тренингу је заузео шесто место, али је због болова у врату одлучио да не вози. Уместо њега ће наступити тест возач Микеле Пиро.

У Мото 2 са пол позиције ће кренути Британац Сем Ловес, који је забележио најбрже време од 1:53,207. Друго време имао је Шпанац Алекс Маркез, а треће Јапанц Такаки Накагами. Лидер шампионата Француз Жоан Зарко ће кренути са пете позиције. У Мото 3 најбржи у квалификацијама је био Италијан Енеа Бастијанини у времену 1:58,293. Друго време је имао Шпанац Хорхе Наваро, а треће Белгијанац Ливио Лол. Лидер шампионата Јужноафриканац Бред Биндер ће кренути са седме позиције.

Трка у Мото 3 класи стартује у недељу од 11, у Мото 2 од 12.20, а у Мото ГП у 14 часова.

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести