Маслаћ и Бурековић по тренеровом укусу

По јаком ветру и ниској температури, тврдом и џомбастом терену фудбалери Војводине и Радника из Сурдулице одиграли су тренинг утакмицу,

Војводина – Радник 1:2 (1:1)

ВЕТЕРНИК: Терен у ФЦ „Вујадин Бошков“, гледалаца: 150, судија: Радаковић (Нови Сад). Стрелци: Младеновић у 41. (аутогол) за Војводину, а Гојковић у 34. и Јовановић у 75. минуту за Радник. Жути картон: Ф. Бабић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Перић, М. Лазаревић, Бурековић, Андрејевић, Маслаћ, Ф. Бабић, Ђуришић, Зличић, Мелег, Трујић, Кнежевић. Играли су још: А. Лазаревић, Чуљак, Ћуковић, Јовић, Деветак, Крстевски и Нешковић.

РАДНИК: Чанчаревић, Младеновић, Павловић, Вуковић, Гојковић, Ивић, Радовић, Златановић, Станковић, Пејчић, Арсенијевић. Играли су још: Милинковић, Адамовић, Ђорић, Влаховић, Френсис, Газивода, Јовановић, Анђелковић, Жарковић и Миловановић.

после које више разлога за задовољство имао тренер гостију Братислав Живковић. Радник је савладао комбиновани тим Војводине (2:1), а шеф стручног штаба црвено-белих Драган Ивановић проверавао је могућности углавном  играча који су на проби и оних који су јесенас носили дрес Пролетера.

Имали су гости нешто више од игре, чешће угрожавали гол Николе Перића, што су материјализовали у 34. минуту, када је бивши првотимац Воше Владан Павловић добро центрирао, а Гојковић закуцао лопту под пречку. Само седам минута касније Новосађани су изједначили после доброг проигравања Трујића ка Зличићу који се убацио из другог плана, бржи од младог играча Војводине био је Младеновић, али је интервенисао тако да је послао лопту у властиту мрежу. До коначних 1:2 стигло се у 75. минуту, када је Јовановић погодио циљ, наплативши тиме у суштини бољу партију својих саиграча.

- Временски услови били су заиста тешки, а у нашој игри видело се да смо извели хетерогену екипу – рекао је учитељ новосадског састава Драган Ивановић. – У првом полувремену још смо и покушавали да у дело спроведемо оно што сам од играча тражио и игра је била солидна. У наставку, међутим, нисмо показали буквално ништа и било је мало фудбала. Задовољан сам игром Марија Маслаћа, у чијем укупном хтењу и самој игри је видан помак, као и издањем Џенана Бурековића. И то би било – све.

У другом полувремену на штоперским позицијама заиграли су Хрват Лукас Чуљак и Црногорац Игор Ћуковић, док је по десном боку Милана Лазаревића заменио презимењак Александар.
- Нереално је да дајем суд о њиховој игри на основу само 45 минута које су провели на терену. То, уосталом, не би било ни фер и они ће остати да тренирају  до краја наредне недеље, а можда будемо организовали и још једну тренинг-утакмицу да их проверимо.

О играчима који су јесенас носили дрес комшијског Пролетера, тренер Ивановић има јасан став.
- Остаће са нама Милан Лазаревић и Филип Бабић, младић рођен 1995. године којим се, по мени, вреди бавити. Ђуришић ће тренирати са нама, али ће поново ићи на двојну регистрацију на Слану бару. Андрејевић и Јовић треба да се врате у Пролетер. Видећемо шта ће бити са статусом Уроша Стаменића.

Утисак је да Ивановић није био задовољан ни учинком Николе Трујића, Филипа Кнежевића, Дејана Мелега и Лазара Зличића.
- Мелег није тип играча-фајтера. Са неколико потеза је наговестио оно што може и надам се да ће до почетка првенства достићи жељену форму, док остали момци несумњиво могу пуно тога, али још увек нису усвојили оно што од њих тражим – казао је Драган Ивановић

А. Предојевић

Којић и Лотинац стигли

Јуче су у ФЦ „Вујадин Бошков“ допутовали шпиц Немања Којић и Емир Лотинац, фудбалер који може да наступи на неколико позиција у екипи. Очекивало се да ће Којић заиграти у сусрету са Радником, али се то није догодило пошто још увек није потписао уговор са новосадским клубом.

Како је Ивановић најавио, Лотинац ће највероватније заиграти у данашњој утакмици против екипе из Борче, а сазнајемо и то да ће на позицији штопера, уместо Маслаћа чији статус у погледу раскида уговора са Борцем из Чачка још није решен, највероватније наступити повратник из редова Спартака Никола Ковачевић.

БСК из Борче тестира Вошу
У суботу ће новосадски црвено-бели одиграти последњу тест-утакмицу пред почетак пролећног дела првенства, а ривал ће им бити прволигаш БСК из Борче. Играчи Воше који ће данас наступити, јуче ујутро су одрадили тренинг, а незванично смо могли да чујемо да ће им се придружити и Игор Ћуковић, који је јуче играо против Радника.

Дуел Војводина – БСК Борча игра се од 14 часова у ФЦ „Вујадин Бошков“.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести