Мега ривал по мери

Кошаркаши Црвене звезде Телеком браниће трофеј АБА лиге у финалу плеј-офа против Мега Лекса пошто су у полуфиналу добили и другу утакмицу против Цедевите у Загребу (73:65).

Велике заслуге за то има Владимир Штимац, који је у Загребу убацио 17 поена и имао шест скокова.- Била је ово једна од мојих најдражих утакмица, играо сам за Звезду и за финале. Било је јако тешко, они су евролигашка екипа, али дали смо све од себе, неутралисали смо њихове најбоље играче и победили - изјавио је центар црвено-белих.

Мега Лекс је у полуфиналу још једном ове сезоне, после освојеног Купа Србије, изненадио многе и елиминисао Будућност.- Очекујем једну велику бробу, Мега Лекс је врхунска екипа - похвалио је Штимац ривала у борби за пехар.И Бранко Лазић има лепо мишљење о Меги, али верује у успех свог тима.- Не знам да ли смо једну утакмицу против Меге у последње три-четири године добили са више од 10 разлике. Сигурно је да ће бити тешко, иако су млади показали су да су екипа за велика дела, али ми знамо који нам је циљ и тежимо ка њему – најавио је Лазић.

Финалну серију, која се игра на три победе и почиње 29. априла, коментарисао је и Стефан Јовић.- Драго ми је да су две српске екипе у финалу, па нека бољи победи - поручио је бек црвено-белих за Спортнетњорк.До дуела са Мегом има још нешто више од месец дана, што је довољно времена да се играчи одморе.

- Тријумф у Загребу нам је најважнија победа у досадашњем делу сезоне. Успели смо да после турбулентног почетка и промене великог броја играча дођемо у прилику да бранимо трофеј. Имамо времена да се квалитетно спремимо за утакмице са Мегом – рекао је Лазић.

С. Р.

Радоњић: Евролига

Тренер Звезде Дејан Радоњић сматра да пласман у финале АБА лиге значи и пласман у Евролигу.
- Градили смо се кроз сезону, имали пуно проблема, било је тешко, зато сам срећан и поносан што смо све издржали и направили резултат, јер по свему судећи ово ће значити наш наставак у Евролиги и следеће сезоне - рекао је Радоњић
Радоњић сматра да је победом над Цедевитом направљен добар амбијент за оно што чека екипу јер жели да буде боља од Мега Лекса у финалу и освоји трофеј.
- Цедевита је уз нас најбољи тим, без обзира на то што је Мега ушла у финале и направила сензацију. Огромно задовољство проистиче из укупног стања, имали смо тежак први дуел, тежак пут, победили у Малаги... Није било једноставно, али издржали смо - задовољан је Радоњић.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести