Мелег: Оправдаћемо улогу фаворита

На старту сезоне фудбалере Војводине очекује прва утакмица квалификација за Лигу Европе са црногорским Бокељом, који се у следећи четвртак игра у Петровцу на мору.

Пре свега о том изазову разговарали смо с Дејаном Мелегом, којем је на припремама у Словенији шеф стручног штаба Ненад Лалатовић поверио капитенску траку.

- Дете сам Војводине и у њој сам, ево, већ скоро пуних седам година. Оријентација је таква да траку добије играч који има најдужи стаж у клубу, а то сам сада ја, после одлазака Миће Иванића и Радована Панкова. Шеф ми је на припремама рекао да сам нови капитен и надам се да сам то звање заслужио играма у пролећном делу прошле сезоне. Бити предводник тима Војводине је велика одговорност, како према саиграчима, тако и према самом себи, а ја ту врсту одговорности волим и спреман сам за нову улогу – рекао је Мелег.

На почетку сезоне  чека вас двомеч с Бокељом, у каквом расположењу дочекујете прву утакмицу?
- Ових дана имаћемо прилику да погледамо видео анализу нашег првог ривала у Европи. Колико сам могао кроз писање медија да видим, Которани доводе нове играче и сигурно је да нам неће бити лако да их прођемо. Међутим, ми смо фаворити и бићемо потпуно спремни да то покажемо на терену. Квалитетно смо тренирали на припремама на Похорју, одиграли веома  добро три тренинг-утакмице и убеђен сам да ћемо доказати да смо боља екипа и да нам је место у другом колу.

Уколико остварите циљ, у наставку такмичења чека вас победник сусрета између Стабека (Норвешка) и Конахс ки (Велс)?
- Нисам баш присталица да причамо о другом колу, јер пред собом имамо озбиљан задатак да добро одрадимо посао против Бокеља и остваримо циљ. Кад и ако то урадимо, лако ћемо причати о наредном супарнику. Ипак, могу да кажем да су Норвежани боља екипа, иако у овом првенству своје земље не бележе добре резултате. Ипак, хајде да о њима разговарамо када дође време за то, а да се сада фокусирамо на сусрете с Которанима.

Да ли сте задовољни припремљеношћу екипе после боравка у Словенији?
- Јесам, иако ме је помало стигао и умор. Подсетићу да овог лета нисам имао паузу, јер сам, по завршетку домаћег првенства имао обавеза с младом репрезентацијом Србије, па сам ово мало слободног времена настојао да што боље искористим и одморим се. Иза мене с прве праве припреме с Војводином и задовољан сам како сам их искористио, баш као и читава екипа. Спремни смо за изазове који следе и једва чекам да нова сезона почне - истакао је Дејан Мелег.

А. Предојевић

Отпао вечерњи термин

Из ФК Војводина су саопштили да је из Бокеља стигао званични допис  да ће се утакмица играти од 17.30 часова. Отпала је, дакле, могућност да се игра у вечерњем термину, што ће бити додатни противник фудбалерима због очекиване велике врућине.

- Сигурно је да тај термин више погодује играчима Бокеља, који су навикли да играју на великој температури. Међутим, како је њима, тако је и нама, па ћемо морати да се наметнемо и покажемо да смо квалитетнија и боља екипа – најавио је Мелег.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести