In memoriam: Звонко Ивезић (1949 – 2016)

После одласка Бошкова, Пантелића, Секереша, Тривић, Павлића, Крстића, Никезића и Трифуновића, који су у релативно кратком периоду од неколико година напустили овоземаљски свет,

 на вечни пут је отишла још једна Вошина легенда - Звонко Ивезић (67).  Ивезић  је је рођен 17. фебруара 1949. године у Вајској, а након што је прошао све млађе категорије Војводине, са 18 година дебитовао је  за први тим, а за девет година  у црвено-белом  дресу одиграо је  220 утакмица и постигао 60 голова. Каријеру је наставио у Француској, где је од 1976. до 1982. играо за Сошо (183 утакмице, 53 гола, био је и капитен тима), а затим и за екипу Париза (33 утакмице, четири гола). За репрезентацију Југославије одиграо четири утакмице и постигао два гола.

Ивезић је играо на месту  везног играча, имао је лаган корак, добар преглед игре и сјајан шут. С Пером Никезићем, још из омладинских дана, представљао је убојити тандем.
Након завршетка играчке каријере, био је генерални секретар ФК Војводина, у време када су се црвено-бели борили за опстанак у Првој лиги тадашње Југославије (1986.), да би се касније посветио тренерском позиву. Тренирао је неколико домаћих клубова, пре чему је највећи траг оставио у  Бечеју и Рудару из Угљевика, а водио је Славију, Шајкаш из Ковиља, ЧСК  и још неколико екипа.

Последњих неколико година Звонко Ивезић живео је у Баноштору, међутим, како је болест узимала маха био је у приватној болници у Сремској Каменици, где га је смрт затекла.Комеморација поводом смрти Звонка Ивезића одржаће се у ФЦ ”Вујадин Бошков” у 11, а сахрана је, у 13 часова, у Футогу.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести