Меси оборио Раулов рекорд

Фудбалер Барселоне Лионел Меси постигао је 50. погодак на свом терену у Лиги шампиона и тако престигао некадашњег играча Реала – Раула (49).

Месијева екипа савладала је Манчестер Сити на Ноу Кампу са 4:0 у трећем колу Лиге шампиона, а Аргентинац је постигао хет-трик.Њему је ово био седми пут у каријери да на једном мечу постигне три гола против енглеских клубова, док су играчи Реал Мадрида, примера ради, кроз историју само девет пута то успели.

Меси је бриљирао на мечу са екипом коју предводи некадашњи тренер Барселоне Пеп Гвардиола, а то је на занимљив начин описао и садашњи тренер, Луис Енрике.- Лео је био превага. Он је био укључен у свим кључним моментима утакмице. Играо се као да је у школском дворишту, а није му било битно ни то што је тек изашао из повреде. Једноставно, то је Меси - рекао је Луис Енрике на конференцији за медије после утакмице.
Меси је до сада у каријери одиграо 108 мечева у Лиги шампиона, постигао 91 гол, уз 25 асистенција.
 

Алба и Пикепаузирају због повреда

Фудбалери Барселоне Ђерар Пике и Ђорди Алба одсуствоваће три, односно две недеље с терена због повреда, саопштио је шпански клуб.
И Пике и Алба су се повредили у утакмици Лиге шампиона против Манчестер Ситија, коју је каталонски клуб добио са 4:0. Пике је повредио чланак, а Алба задњу ложу.
и меч квалификација за Светско првенство који Шпанија игра против Македоније, као и пријатељску утакмицу против Енглеске.
 

Мажић судио одлучно

Најбољи српски судија Милорад Мажић добро је обавио свој посао на мечу Лиге шампиона између Барселоне и Манчестер ситија. Мажић је оправдао указано поверење да суди један од дербија трећег кола елитног такмичења, у ком је имао много посла.

Барселона је славила са 4:0 на Ноу Кампу, а Мажић је у 53. минуту морао да искључи голмана Клаудија Брава који је играо руком ван казненог простора.
И домаћи тим је остао са десеторицом играча на терену, због два жута картона која је у два минута заадио Матје, а екипи Луиса Енрикеа оправдано је досуђен и једанаестерац, после старта Александра Коларова, у 87. минуту, који није реализовао Нејмар.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести