Много значи тренерово поверење

После тренинг утакмице коју су фудбалери Војводине с мањом минутажом, комбиновани с члановима омладинског тима, ове седмице одиграли са екипом ЧСК Пиваре (1:1), тренер Новосађана Драган Ивановић истакао је да је био задовољан игром

 Уроша Стаменића и Милоша Спрема. Управо њих двојицу најавио је као озбиљне кандидате за тим пред недељни првенствени дуел с Радом, у утакмици која има велики значај за црвено-беле. Жељеном победом, наиме, капитен Дејан Мелег и другови “оверили” би бодове из Суботице и додатно потврдили високе амбиције које имају за пролећну полусезону.

- Сигурно је да ми, као младом играчу, пуно значи то што тренер има поверење и у мене, као и у нешто старијег саиграча Милана Спрема - рекао је Урош Стаменић, 20-годишњи Бешчанин, који је прошао кроз све селекције новосадског суперлигаша. - Шеф Ивановић је то и јавно рекао и сигурно је да ме то обавезује да наставим с добрим радом и потрудим се да оправдам његово мишљање. Уколико будем добио прилику у утакмици с Радом, сигурно је да га нећу изневерити.

Пред Вошом је нови изазов у недељу (од 17 часова), у којем су победа и освајање нова три бода једини циљ.
- Рад је традиционално незгодан ривал за нас и свестан сам да нас очекује јако тешка утакмица. Чињеница је да је ово тек почетак пролећног дела сезоне и да смо још увек мало уморни од припрема, али, уколико будемо ушли максимално у сусрет, не бисмо смели да имамо проблема да остваримо циљ. У дуелу са Спартаком смо показали колико смо велики као тим, јер није никоме лако, поготово не на страни, дати четири гола. После тога мислим да су нас сви веома озбиљно схватили и сада таква размишљања треба и да потврдимо.

Стаменић је дебитовао за сениорски тим Војводине још док је тренер био Бранко Соса Бабић, а први пут је утакмицу у стартној постави почео код Златомира Загорчића и то у квалификацијама за Лигу Европе, када је ривал Новосађанима био мађарски тим МТК. Међутим, никако није успео да се устали у постави, а јесенас је запажене партије пружао у дресу комшијског Пролетера.

- После утакмице у Будимпешти уписао сам још три или четири утакмице као стартер, а у осталима сам улазио с клупе за резервне играче. У прошлој полусезони сам, уз договор с тренером Лалатовићем, отишао у Пролетер и то ми је доста помогло, јер сам уписао већи број наступа у којима сам на терену био по 90 минута и може се рећи да ме је овај клуб вратио у фудбалски живот. Сада желим да направим нови искорак у каријери и решен сам да радом и понашањем докажем да заслужујем прилику да се изборим за место у стартној постави Војводине - закључио је Урош Стаменић.
Дуел Војводина - Рад, подсећамо, игра се у недељу на стадиону “Карађорђе”, почетак сусрета заказан је за 17 часова, а улаз на трибине је бесплатан.

A. Предојевић

 

Позив на сарадњу

ФК Војводина упућује позив свим физичким и правним лицима заинтересованим за оглашавање на рекламном простору стадиона “Карађорђе” и ФЦ “Вујадин Бошков”, као и на званичним интернет страницама, да се јаве на број телефона 021/820-490 ради успостављања сарадње.

Харонтакис раскинуо уговор

Грчки интернационалац Јанис Харонтакис неочекивано је раскинуо недавно потписани уговор с Војводином. Очигледно да је омалени леви бек проценио да у овој конкуренцији не може да се избори за место у првој постави и споразумно је прекинуо сарадњу с Новосађанима.

Није лако ући међу првих 11

Свестан је Урош Стаменић да му предстоји велика борба и доказивање у настојању да избори место међу првих 11 играча у Воши.
- Војводина је јако велики клуб и није ни мало лако младом фудбалеру да обезбеди место у стартној постави - додао је Стаменић. - Знам да ме чека још пуно рада на путу ка остварењу жеље које имам, али сам спреман да уложим максимум у сваком смислу и заслужим дрес стандардног првотимца.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести