Мондијал у Русији још увек далеко

Фудбалери Србије победом у Тбилисију у мечу са Грузијом баш су силно профитирали. Сада су „орлови“ лидери Групе „Д“ и имају лепу прилику да се пласирају на Мондијал у Русији.

Намучили су се „орлови“ у Грузији, али пишу се и памте злата вредни бодови. Уз то у Даблину, дерби без голова Ираца и Велшана(0:0), што је био исход по нашој мери јер смо опет на челу колоне захваљујући бољој гол разлици. И још један бенефит за наш национални тим је податак да у јуну дочекујемо „змајеве“ без прве виолине „пожутелог“ Герета Бејла.

Победи у зубе никада не треба гледати. Кренули смо неубедљиво против отписаних Грузина, примили кикс гол, остали без игре, али опет показали карактер и преокретом смо освојили бодове.

- Пореметио нас је гол и после је то утицало на самопоуздање. Довољно дуго сам у репрезентацији да могу да кажем да смо раније овакве утакмице у 90 одсто случајева губили. Сада смо добили и ово је најбитнија победа до сада – јасан је капитен Бранислав Ивановић. Ивановић.

Селектор Муслин реално је сагледао дешавања на трави стадиона у Тбилисију. Нисмо били на очекиваном нивоу, у игри без игре смогли смо снаге за позитиван епилог.

- Грузија је имала прилику да удвостручи предност, али на нашу срећу то нису искористили. Да су постигли други гол ко зна шта би било и како би се утакмица завршила. Сигурно би нам било много тешко да се вратимо после 0:2. Рекао сам на одмору играчима истину, а то је да смо играли лоше и имали смо резултат 1:1, и да само бољом игром можемо до победе. То се и десило. Фудбал је неправедан, жао ми је мог колеге на клупи Грузије Владимира Вајса - констатовао је Муслин.

Изједначење у финишу бледог полувремена отворило је врата тријумфа....

-  Прво полувреме против Грузије је најгоре откако сам селектор. Погрешили смо у одбрани што су Грузини казнили и дошли до предности, добили су на самопоуздању. Било нам је много лакше у другом делу игре, јер смо имали нерешен резултат и играли боље. Три победе уз два нерешена меча на половини квалификација ме веома радују, али искушења тек следе. Далеко смо од Мундијала у Русији. Најважније ми је што смо успели да преокренемо резултат и да савладамо Грузију - рекао је Муслин.

Душан Тадић је још једном потврдио класу, да је играч племенитог кова, који потезом окреће утакмицу у жељеном смеру. Проиграо је Костића на крају првог полувремена за пенал који је сам реализовао, затим још две асистенције за коначан успех. Статистика често може да превари, али када је реч о креатору игре фудбалске репрезентације Србије Душану Тадићу, бројке све саме говоре. Фудбалер Саутемптона је на пет утакмица квалификација постигао четири поготка уз седам успешних додавања.

- Јако важна три бода. По ко зна који пут нисмо добро ушли у меч. Поновили су се сусрети као против Молдавије, Аустрије и Велса, срећа па смо дали гол. Знали смо да ће бити друга прича када заиграмо онако како ми знамо, да ће се све променити када кренемо да играмо од ноге до ноге. Морамо да испавимо неке ствари. То је дефинитивно - јасан је Тадић.

Основни задатак је обављен...

- Понављам, најважија су три бода. Нисмо их потценли, већ смо безвезе примили гол. То им је дало додатну енергију. Стисли су нас и нисмо знали да одговоримо. Морамо да пронађемо боља решења. Пратила ме је њихова „седмица“ током читаве утакмице. Понављам, морамо да препознамо те ситуације и да заиграмо боље - завршио је Тадић.

Орлови у јуну дочекују Велс, биће то прилика да се победом за још један корак примакнемо Мондијалу у Русији.

З.Рангелов

 

Гол из снова за прво место

Мијат Гаћиновић је имао репрезентативни деби из бајке. Крилни нападач Ајнтрахта (Франкфурт) се после пет минута проведених на терену уписао у стрелце. Ставио је тачку на победу орлова.  - Пресрећан сам, нисам могао да замислим бољи деби, остварили смо веома битну победу. Била је ово тешка утакмица, знали смо да ће тако и бити, зато је важно што смо освојили нова три бода. Сањао сам о томе да се деси овако нешто, напорно сам радио. Гол сам посветио породици и девојци, који су увек били ту за мене и велика су ми подршка - истакао је Гаћиновић.

Мајсторски је Тадић упослио Гаћиновића који је рутински реаговао и погодио мрежу.

- Сви су ми честитали на постизању поготка и хвала им на томе. Знали су да је ово велики тренутак за мене. Хвала Тадићу на сјајној асистенцији- напоменуо је Мијат.

Орлови су тек у другом полувремену показали право лице. - Селектор је на одмору у свлачионици рекао да нисмо играли добро, што су сви могли и да виде, а приступ нам је био бољи у другом делу. Због тога су и уследили голови. Заслужили смо да победимо, показали смо карактер - јасан је Гаћиновић.

Млади фудбалер је пре само годину дана имао мононуклеозу, али се у великом стилу вратио на терен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести