Муслин: Игра боља од резултата

Фудбалска селекција Србије састављена од играча из домаћег првенства није се пролсавила у Дохи. У пријатељском сусрету репрезентација Катара била је убедљива 3:0(3:0).

Домаћин Светског првенства 2022. лако је бацио на колена неспремну чету селектора Славољуба Муслина.Сва три гола постигао је Сориа. - Сматрам да је све боље изгледало на терену него што то резултат говори. Наивно и несрећно смо примили голове, до 20. минута смо играли добро, али су момци пали после првог гола. У другом полувремену је уследила добра реакција, били смо бољи, имали неколико прилика, али је изостала реализација - рекао је Муслин.

На брзину организована контролна уакмица није донела некакав профит стручном штабу А репрезентације.- Треба имати на уму да је ова екипа била први пут на окупу, да смо имали само један тренинг и да нисмо имали времена да се мало уиграмо. Немам примедбе на борбеност, показану жељу, поготово у другом делу игре. Надам се да ћемо наставити да радимо и сигуран сам да ће све изгледати много боље кад се играчи навикну једни на друге, јер има ту интересантног материјала за будућност.

У центру пажње био је троструки стрелац, натурализовани Уругвајац Себастијан Сорија ( 32) који је од 2006. године уписао чак 107 наступа у дресу Катара. - Имају много странаца, а Сориа је направио разлику у овом мечу. Понављам, наивно смо мало примили голове у другом делу првог полувремена, али да смо имали мало више времена да радимо и тренирамо, другачије би све то изгледало. Био је и дуг пут, играчи су били мало уморни, а важно је да се нико није повредио. Момци треба да наставе са играма у својим клубовима и да напредују, а надам се да ћемо наставити да се окупљамо - казао је Муслин.

Тренутно немамо фудбалере у нашим клубовима који поседују квалитет и могу одмах да се прикључе најбољој селекцији која је почела квалификације за СП, што је показао и дуел у Дохи. Таква је наша фудбалска стварност.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести